Diari La Veu del País Valencià
Bonig prefereix The Killers, Coldplay o The Cure abans que Raimon
Europa Press / València

La presidenta del PPCV i portaveu del grup parlamentari popular en les Corts, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest dijous que el president de la Generalitat, Ximo Puig, és el teloner de Raimon, i ha afegit que ella preferiria ser-ho de The Killers, Coldplay, Depeche Mode o The Cure.

“M’haguera agradat ser el teloner de Raimon, però no m’ha pegat per això”, li ha contestat el cap del Consell durant la sessió de control de les Corts. Bonig, per la seua banda, ha indicat que “personalment” no li agrada el cantant de Xàtiva.

També s’ha referit al tema musical, posteriorment, el síndic de Compromís, Fran Ferri, el qual ha criticat que dels cantants que nomenat Bonig “no n’ha dit ni un valencià” i ha indicat que al País Valencià estan “la Habitación Roja, Tardor o La Gossa Sorda, del qual tenim ací un cantant”, en referència al diputat del seu grup Josep Nadal.

Ximo Puig i Raimon. Foto: La Veu.

Model de relacions amb l’Estat espanyol

Durant la sessió de control, Isabel Bonig ha preguntat al president com valora les declaracions que, segons ha assegurat, va dir el portaveu de Podem, Antonio Montiel, el seu “soci de govern”, sobre que “els valencians també haurien de tindre dret a decidir el seu model de relacions amb Espanya”.

“És el mateix que es planteja en el procés separatista de Catalunya”, ha assegurat Bonig, qui també s’ha referit a frases del conseller d’Educació, Vicent Marzà, com que “sense València no hi ha independència i sense desobediència no hi ha independència”.

La dirigent popular ha subratllat que Puig té “dos qualitats importants”: que és “un gran equilibrista, es manté sempre en el tall del filferro, perquè està 30 anys de carrera política”, i que “mai es mulla”. No obstant això, li ha demanat “concreció”.

Ximo Puig ha contestat a aquestes declaracions que “qualsevol qüestió relacionada amb el canvi de la nostra relació amb Espanya acabaria en un referèndum”, perquè “el dret a decidir el tenen els ciutadans sempre”.

La popular ha ressaltat que Compromís i Podemos van concórrer junts a les últimes eleccions estatals de desembre amb l’objectiu de “fagocitar” ael Partit Socialista, “un partit que té 150 anys d’història, i carregar-se el model d’Espanya i de Constitució des de dins del sistema”.

“Puge ací i diga si vosté, el representat ordinari de l’Estat en la Comunitat, està disposat a seguir governant amb dos formacions que volen trencar el principi d’unitat, el sistema que ens vam donar els espanyols en la Constitució del 78 i traslladar el procés independentista de Catalunya a la Generalitat”, ha ressaltat Bonig.

Isabel Bonig.

Isabel Bonig. Foto: PPCV.

Al respecte, ha instat Puig a “sentir-se lliure” i que “trenque amb els qui volen trencar Espanya i la Comunitat Valenciana”. Per a això, “li allarguem la mà per a aquest gran pacte i construir junts la Comunitat”, ha subratllat.

Ximo Puig, en la seua segona intervenció, ha indicat que el tema que planteja el PP no és el que més preocupa als valencians i, així mateix, ha ressaltat que el Govern autonòmic té “una agenda pública”. “Nosaltres tenim un acord de Govern que està desenvolupant-se des de la cohesió”, ha remarcat el president.

A més, ha destacat que “tots els dies, amb millor o pitjor efecte, intente cohesionar i unir els valencians”, i ha valorat que ja ho ha aconseguit en “coses importants” com per a reclamar un millor finançament. “I aconseguirem més coses si vostés estan en posició de construir” ha dit als populars.

L’anticatalanisme

Puig també ha remarcat que “la uniformitat no és el futur” i ha assenyalat que “l’anticatalanisme és un dels problemes greus que ha suposat una ruptura sentimental i afectiva”. Davant aquesta posició, el cap del Consell ha avançat que acceptarà la invitació que li ha fet la Cambra de Comerç de Barcelona per acudir a la ciutat comtal en unes setmanes a “defensar la nostra posició”.

També ha intervingut en la sessió de control la portaveu adjunta del PP Eva Ortiz qui ha preguntat al Consell “¿quantes entitats culturals amb seu en Catalunya i clar caire independentista estan rebent ajudes directes d’aquest govern?”

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, que ha sigut l’encarregat de respondre, ha assenyalat dirigint-se al PP: “Vostés són els de les banderes per evitar que parlem de les carteres”. Marzà ha convidat els membres del grup popular a una paella perquè “al seu voltant parlem de valencianitat i entre tots definim què és i què no és valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa