Diari La Veu del País Valencià
Puig vota ‘sí’ a l’acord amb C’s
Europa press / Castelló de la Plana

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que ell votà ahir ‘sí’ en la consulta organitzada per Ferraz sobre l’acord tancat pel secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, amb Ciudadanos per a la seua investidura, i ha assenyalat que el PSOE ha demostrat que és “fonamental avançar en l’aprofundiment de la democràcia”.

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans en la visita que ha realitzat aquest diumenge a Castelló per a assistir a la Romeria de les festes de la Magdalena en ser preguntat sobre aquest tema. A més, ha afegit “que cal combinar la democràcia representativa amb la democràcia directa, que Espanya necessita una regeneració democràtica en profunditat i que per això els partits polítics han de canviar i adoptar mesures com les que ahir va adoptar el PSOE per a regenerar i revitalitzar la democràcia”.

El cap del Consell ha explicat que ell va votar ‘sí’, però que el fonamental no és el que votaren els dirigents, sinó els militants, “i el que és fonamental és que s’ha obert un camí que és el que ha de buidar les incerteses que té Espanya”. “Aquesta no és una qüestió que afecte només el PSOE ni els seus militants, sinó que atén al conjunt dels ciutadans i, en eixe sentit, Espanya, des de la serenitat, ha d’adoptar les decisions millors que necessita en aquests moments la població”, ha afegit.

“Grans problemes”

Segons Puig, “tenim grans problemes com l’atur, la necessitat que hi haja una nova política europea per a solucionar els problemes estructurals i hi ha un problema de fractura social que no pot esperar”.

Preguntat si altres partits haurien d’adoptar també la posició del PSOE, ha subratllat que tots els partits “haurien de fer primàries obertes, com vam fer nosaltres, i hem de fer més fórmules de connexió dels ciutadans amb la política a través de la codecisió i la responsabilitat de cadascun”.

En eixe sentit, creu que també ha d’haver-hi “major capacitat de pedagogia, didàctica i debat”, perquè “tot açò forma part de la revitalització de la democràcia, que és absolutament necessària”.

Respecte al fons de la qüestió, Puig ha indicat que el PSOE “ha obert una oportunitat per a desembossar una situació espanyola molt complicada, a la qual cal donar resposta des de l’obertura de mires, des de posicions gens dogmàtiques, obertes i que han de parlar del diàleg i de la humilitat”.

“Crec que aquest és el camí i veurem si en els pròxims dies som capaços entre tots d’aconseguir que hi haja una solució per als ciutadans perquè la política ha de ser un instrument per a solucionar problemes i no per a crear-los”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa