Diari La Veu del País Valencià
Les entitats secessionistes impulsen un ‘Observatori de la llengua valenciana’

El passat divendres es va presentar l’Observatori de la llengua valenciana, una iniciativa que han promogut les entitats secessionistes de la llengua que té com a objectius “[sic]la consideració plena i a tots els efectes de la llengua valenciana com a pròpia, històrica i privativa del poble valencià i la consecució de la plena normalisació social del seu us oral, escrit i audiovisual“.

Es tracta d’una eina que fomenta el secessionisme lingüístic trencant tota relació amb la llengua catalana i promou unes normes ortogràfiques pròpies del valencià. La iniciativa vol “[sic]assegurar que es done a nivell social una percepció correcta i equilibrada del doble conflicte llingüístic valencià i de la personalitat llingüística dels valencians, especialment en l’ensenyança reglada i en els mijos de comunicació“.

L’Observatori ha firmat un conveni de col·laboració amb les sis entitats i col·lectius que donen suport a aquesta plataforma. Els firmants són Voro López com a representant dels membres de la secció de Llengua de la RACV, Òscar Rueda com a president dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat, Ricart Folgado com a secretari de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, Ferran Ribes com a president de l’Institut d’Estudis Valencians, Joan Victorià Ramírez com a vicepresident del Colectiu Fullana de Professors d’Universitat i Doctors, i Joan Carles Micó com a president de Convenció Valencianista.

Notícia publicada a Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa