Diari La Veu del País Valencià
Pedro Sánchez: ‘No hi ha majoria suficient per a sumar un govern d’esquerres’
RedactaVeu / EP / Madrid / València

El líder del PSOE i candidat a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha iniciat la seua primera intervenció en el debat d’investidura -el qual ha sigut qualificat pel diputat de Compromís Joan Baldoví com “una carta als Reis Mags”- subratllant que és temps de “canvi”, de “diàleg” i d’”enteniment entre diferents partits i ideologies”.

“Hui no estem en campanya electoral”, ha remarcat Sánchez, per a qui si aquest debat acaba sense acord per a investir president significarà que els diputats han fet “malament” el seu treball”.

El líder socialista ha recordat que si està hui defensant la seua candidatura és perquè el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va declinar l’oferta del rei per a sotmetre’s en primer lloc a la investidura. “No vaig entendre l’encàrrec del rei Felipe com una invitació a la qual poguera defugir, sinó com un deure ineludible”, ha assenyalat.

“No hi ha una suma possible només amb partits de la mateixa ideologia. Estem obligats a barrejar-nos”, ha afirmat Sánchez davant els 350 diputats triats en les urnes el passat 20 de desembre, durant la primera jornada del seu debat d’investidura.

Íñigo Errejón i Pablo Iglesias.

Soraya Sáez de Santamaría i Mariano Rajoy.

El candidat a la presidència del Govern ha donat les gràcies a Ciudadanos per la seua “valentia i coratge” per donar el “primer pas” cap a “la solució”, que ha demostrat que és possible que “dos grups polítics amb ideologia i programes diferents poden cercar punts d’enteniment”.

I, a més, ha llançat un altre missatge a Podemos, en insistir que no és viable “una coalició” per a la conformació d’un govern d’esquerres. Així, encara que “s’ha creat una falsa esperança” per a molts votants d’esquerres, ha insistit que “no hi ha majoria suficient” en el Parlament “per a sumar un govern d’esquerres.

Joan Baldoví: “Sánchez ha repetit tant la paraula ‘canvi’ perquè sap que açò no ho és”

Per la seua banda, el diputat nacionalista Joan Baldoví, ha considerat els discurs de Sánchez com una “carta als reis Mags” en el seu compte de Twitter. El diputat de Sueca ha apuntat, a més a més, que Pedro Sánchez “necessita repetir la paraula tant perquè sap que açò no és “canvi” en relació al fet que aquesta ha sigut la paraula més repetida pel líder socialista en el seu discurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa