Diari La Veu del País Valencià
Ferrer Ferran nou director de l’Ateneu Musical de Cullera
RedactaVeu / Cullera

Rere l’anunci de Vicent Soler que deixava després de diversos anys i èxits artístics i socials l’Ateneu Musical de Cullera, la societat musical riberenca havia engegat enguany, aprofitant les possibilitats que ofereix el completíssim cicle de concerts que ofereixen les dues societats musicals, de provar diferents directors invitats. Una opció que cada vegada està fent-se més extensa arreu de les nostres societats musicals. D’aquesta manera al llarg del cicle de concerts han dirigit l’Ateneu Fernando Parrilla, Bram Sniekers, Miquel Vidagany, Vicente Chulià i Ferrer Ferran.

Finalment, demà a la seu de la societat musical tindrà lloc la presentació del nou director artístic de l’Ateneu Musical de Cullera, el director i compositor Ferrer Ferran.

La Veu s’ha posat en contacte amb el president de l’Ateneu Musical de Cullera, Juan Palomares qui ens ha manifestat que la tria del director valencià “ha estat una tria dels músics, ells són els qui han triat Ferrer Ferran”, ha manifestat el president, qui ha volgut “agrair que hi haguera cinc directors, tots exquisits, que volgueren preparar magníficament la nostra banda”.

Ferrer Ferran dirigint la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical de Cullera.

Per la seua banda, en declaracions a aquest diari digital, el director i compositor ha manifestat que es troba “molt feliç” que haja estat ell el triat. D’ara endavant, Ferrer Ferran “treballarà dur”, perquè, ens indica, “vull que la banda s’internacionalitze, que isca a l’estranger”. Afegeix que la seua música “es toca molt arreu del món, i jo dirigisc molt a l’estranger, aleshores això es lligarà al nom de Cullera, i a l’Ateneu. Ara, Cullera tindrà nom a tot el món”. La decisió dels músics de triar-lo com a director artístic la qualifica com “un gran pas”.

Davant el repte de dirigir una de les bandes simfòniques més importants d’aquest país, Ferran pronostica “treballar molt, fer música amb programes adequats, incloent novetats, incrementant les estrenes de compositors”, en definitiva, conclou, “estar a l’última i fer coses grans”.

Treballarà “dur”, per aconseguir “internacionalització” de la societat, de la seua banda i de Cullera, de moment però, “hem d’acoblar-nos, els músics a mi i jo als músics”, és per això que no hi ha projectes destacats o fites importants, com el Certamen de València, de moment. Tanmateix, la durada del vincle que tot just comença, diu Ferrer Ferran, qui abans exclama: “Tinc més de cent whatsapps i missatges d’arreu del món, en italià, en anglès,… felicitant-me per la notícia”, durarà “mentre estiguem a gust, el final serà quan detecte jo o la societat que la progressió no és ascendent”, aleshores, esperem que després de molts èxits, començarà de nou el procés, com a totes les bandes d’aquest país.

Comparteix

Icona de pantalla completa