Diari La Veu del País Valencià
Àgueda Micó: ‘Vull conformar un equip ampli i integrador per al Bloc’
RedactaVeu / València

Àgueda Micó ha anunciat la seua intenció de presentar-se com a candidata a secretària general del partit en el Congrés del BLOC, que se celebrarà el 21 i 22 de maig, per a “fer del valencianisme un projecte polític majoritari’.

Així ho ha afirmat en un acte celebrat a la plaça del Carme de València, on ha estat acompanyada per destacats militants i càrrecs públics del BLOC i Compromís, com ara el president de les Corts i actual secretari general del BLOC, Enric Morera; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri; la diputada Maria Josep Ortega; la diputada al Congrés, Marta Sorlí; el vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; o el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Per a Àgueda Micó, el valencianisme viu “un moment històric fruit de dècades de treball incansable: lidera desenes d’Ajuntaments, fa visible l’agenda valenciana a Madrid, impulsa polítiques transformadores des de les Corts i té les més altes cotes de responsabilitat al Consell de la Generalitat. Arribats ací hem d’anar més enllà. El valencianisme té al seu ADN ser un projecte polític majoritari per millorar la vida de les persones. I ara estem en la posició ideal per aspirar a eixa majoria social i política, i entre totes i tots hem de saber fer-ho possible”.

“Arribar fins ací no hauria sigut possible sense l’esforç de milers de persones, valencianistes anònims que des de cada poble han donat la cara en els moments més difícils perquè hui puguem estar treballant a molts governs aplicant les nostres idees de llibertat, igualtat d’oportunitats i justícia social”, ha afirmat la candidata.

“A tots i totes elles –ha continuat Micó- els devem que aprofitem el pròxim Congrés del BLOC per a continuar creixent i fer del valencianisme un projecte amb vocació majoritària al servei de la nostra societat. Hem de saber eixamplar la mirada, aprofitar el millor de l’herència que hem rebut i, des de les arrels, saber mirar al futur amb l’ambició legítima del valencianisme per liderar un País Valencià més just i més lliure”.

La clau: “Saber treballar en equip”

Per a aconseguir-ho, Àgueda Micó ha assenyalat com a “clau” saber treballar en equip: “Vull ajudar a aconseguir aquest objectiu conformant un equip ampli i integrador que reculla el millor de la nostra experiència acumulada i també aprofite el potencial dels nous valors del BLOC que demostren que som una força amb present i futur”.

“El pròxim Congrés del BLOC és una oportunitat per a fer una demostració de força i unitat d’un projecte necessari per al benestar de la nostra gent. Done un pas endavant com el de hui i em compromet, si la militància confia en el meu equip, a treballar per eixa majoria política i sobretot a continuar deixant-me la pell per aquest projecte i aquest país que tant estimem”, ha conclòs Micó.

Una professora associada de dret constitucional de l’Olleria

Àgueda Micó (l’Olleria, 1978) és llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. Actualment és professora associada del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València. Va començar a militar a l’organització nacionalista formant part de la llista del BLOC de l’Olleria (la Vall d’Albaida) a les eleccions municipals de 1999, poble on ha sigut regidora des del 2003 fins al 2015. Actualment és secretària d’Organització del BLOC i responsable d’Organització de Compromís. Va formar part de la comissió negociadora de l’Acord del Botànic i participa de l’actual equip negociador de Compromís a Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa