Diari La Veu del País Valencià
Naix el primer informatiu conjunt del sud de Catalunya i del nord del País Valencià
RedactaVeu / València.

La població del sud de Catalunya i del nord del País Valencià podrà seguir ben prompte l’actualitat més propera en un nou informatiu territorial, produït conjuntament per Canal Terres de l’Ebre i la televisió de proximitat Nord, amb seu a Morella, i amb la col·laboració de Vídeo Ascó Televisió. El projecte es fa amb el suport de la Xarxa.

Un producte televisiu que s’estrenarà a l’abril i que s’emetrà de dilluns a divendres en directe a les 22h, en el ‘prime time’ dels canals locals. La cobertura abastarà huit comarques (el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, els Ports, el Matarranya, l’Alt i el Baix Maestrat), on viuen 300 mil habitants. L’objectiu és resseguir en 30 minuts les notícies més destacades que s’hagen produït durant la jornada en aquesta àrea geogràfica, que “comparteix forts vincles socioeconòmics i culturals”, segons s’explica al comunicat difós per la Xarxa.

La presentació d’aquest informatiu ha tingut lloc aquest dilluns a la Xarxa i ha comptat amb la presència del secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Miquel Martín Gamisans, i del seu homòleg valencià, José María Vidal. També hi han assistit representants de les televisions de proximitat implicades. El naixement d’aquest programa s’emmarca en l’estratègia actual de la Xarxa d’impulsar informatius territorials.

>

Informatius col·laboratius al País Valencià

Existeix una experiència semblant al País Valencià, es tracta d’un informatiu realitzat per l’Associació de Televisions Valencianes de Proximitat (TEVAP) on es pretén donar a conèixer la realitat de la informació local del País Valencià. El telenotícies es nodreix de peces realitzades per les diferents televisions integrades dins d’aquesta associació. Les televisions que formen part d’aquesta entitat són: Intercormarcal TV, Tele Elx, Televisió comarcal de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, Canal Vega TV, Canal 56, Ribera TV, Comarcal TV, Nord TV, Noticias TeVes Benidorm i TE VE 4.

Precedent a les comarques gironines

El precedent més recent és ‘Al dia comarques de Girona’, que elaboren conjuntament set televisions de la demarcació. En antena des del 2007, s’emet de dilluns a diumenge i és una mostra de la capacitat de treball conjunt entre diferents redaccions d’informatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa