Diari La Veu del País Valencià
La 5a edició de l’Early Music de Morella centrarà el festival en Ramon Llull
RedactaVeu / Morella

Morella tornarà a ser el centre de música antiga més internacional del País Valencià amb la celebració del V Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, resultat de la dimensió acadèmica de l’ensemble valencià Capella de Ministrers, que des de 1987 treballa en la recuperació, difusió i interpretació del patrimoni musical valencià més antic. La cinquena edició d’Early Music Morella tindrà lloc del 23 al 28 de juliol d’aquest 2016 i retrà tribut al filòsof universal Ramon Llull, en commemoració del 700 aniversari de la seua mort.

Després de l’èxit de les quatre primeres edicions, que ha situat l’esdeveniment com un dels més importants del panorama musical, es presenta, dissabte que ve 19 de març a les 19.30h a l’Ajuntament de Morella, la cinquena edició del Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella, organitzat per l’Associació Cultural Comes – Centre de Música Antiga i Barroca. La presentació estarà presidida per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultura Rocio Querol i el director artístic d’Early Music Morella, Carles Magraner, director de Capella de Ministrers.

L’enclavament geogràfic de Morella ha sigut clau en el transcurs dels segles i en els fets històrics. Ciutat de pas, encreuament de camins, entre la Vall de l’Ebre i el Mediterrani, enllaçant Catalunya, Aragó i València, Morella ha sigut testimoni d’importants episodis per a totes les civilitzacions que l’han habitada. La conquesta cristina i l’època medieval converteixen Morella en una ciutat de privilegis i riqueses. Reis, artesans, guerrers, cavallers, papes i nobles van trobar en aquest enclavament el punt idoni per a les seues trobades, que van determinar la història de l’antiga Corona d’Aragó.

>

Early Music Morella és un Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista especialitzat en el patrimoni musical dels segles X a XVI que va sorgir de la falta d’estudis i la necessitat de difusió d’aquest singular repertori, de la prioritat per a oferir activitats turístiques d’excel·lència cultural destinades a tots els públics, i que només tenen sentit juntament amb la riquesa del nostre patrimoni històric-artístic.

Concerts amb música de trobadors, cant gregorià, polifonies religioses, música de les Tres Cultures, seminaris de folklore tradicional, conferències, tallers didàctics, una exposició d’instruments musicals de l’edat mitjana, visites guiades, menús gastronòmics històrics… Tot el que des del naixement de les primeres manifestacions musicals fins a les últimes polifonies del Renaixement es va poder escoltar a Occident i Orient, transmès tant per tradició oral com escrita, fent especial atenció al corpus musical del Segle d’Or de la Corona d’Aragó entès en un context arquitectònic, històric-artístic en definitiva, tan particular com representa el del poble de Morella.

Comparteix

Icona de pantalla completa