Diari La Veu del País Valencià
L’Artística de Bunyol canviarà el programa sencer del mà a mà
RedactaVeu / Bunyol

Aquesta decisió arriba després de reunir-se, en diverses ocasions, l’Ajuntament de Bunyol amb les societats musicals per a trobar una solució i que “aquest concert no es convertira en un certamen”, segons fonts de l’organització del certamen Mà a Mà.

En el transcurs de les reunions mantingudes es va acordar la conveniència de no coincidir en les obres interpretades, existint acord entre les tres parts implicades, Ajuntament i ambdues societats, per a seguir fidels a la naturalesa del concert. D’igual manera es va acordar dotar de context aquestes situacions i aportar una normativa per a les següents edicions, de tal manera que si existira una nova coincidència seria l’Harmònica la que realitzaria el canvi d’obra i així successivament. També s’oficialitzarà el lliurament de programes que es realitzarà en sobre tancat en l’Ajuntament a l’edil de Cultura amb la presència en l’acte dels presidents i directors d’ambdues societats i de l’alcalde del municipi, acte que es realitza a la fi de novembre de l’any anterior.

“Oferir diversitat”

L’edil de Cultura, Arnaldo Carrascosa, ha assenyalat que “creiem que per al públic assistent i els nombrosos seguidors és molt més interessant oferir diversitat en el programa, ja que no es tracta d’un concurs o certamen bandístic”.

Per la seua banda, l’alcalde, Rafael Pérez ha transmès la seua confiança “a ambdues societats musicals” i les ha animades a “continuar un llegat artístic-musical molt important amb el qual s’explica Bunyol i que des de l’Ajuntament de Bunyol cada any s’intenta apostar més clarament per a oferir millor servei i que el nostre poble es conega per la gran qualitat musical que explica en cadascun dels racons del municipi”.

Recorda que en totes les famílies bunyoleres hi ha música, ja siga entre els més xicotets o en generacions anteriors. “Tots estem embeguts per les nostres dues societats musicals i estem convençuts que aquest canvi en el programa agradarà molt més als milers d’afeccionats, veïns, experts i professionals de tot el món que estaran en l’Auditori de Sant Luis el pròxim 20 d’agost”.

El concert arrancarà a les 22:30h del dissabte 20 d’agost en l’Auditori Municipal. En primer lloc, l’Artística, amb el seu nou programa titulat “Arcàngels”, sota la batuta de l’holandès Henrie Adams, posarà sobre l’escenari “The Frozen Cathedral” de John Mackey, “St. Michaels Symphony opus 45” de Marc van Delft i “Symphony nº1 Archangels opus 50” de Franco Cesarini. Per a tancar el concert pujarà a l’escenari l’Harmònica de Bunyol amb el programa: “Simfonia nº 8” de James Barnes (“Sinfonie für Wangen”), i la “Simfonia per a Banda Wine-Dark Sea” de John Mackey.

Comparteix

Icona de pantalla completa