Diari La Veu del País Valencià
STEPV critica que les polítiques del Consell estan condemnant l’àmbit rural al despoblament
El sindicat STEPV de la Vall d’Albaida vol donar suport a les mobilitzacions d’Otos en contra de la retallada d’una unitat d’Educació Primària a l’aulari del CRA Castell de Carbonera que supondrà “la supressió de dos llocs de treball de mestre al mateix aulari i que agreuja la situació dels serveis públics del poble”.

STEPV considera que la retallada d’unitats i de llocs de treball que es va confirmar amb la publicació el passat 5 d’abril de l’arranjament escolar definitiu, “és especialmente greu en l’àmbit rural, on qualsevol retallada en educació n’afavoreix el despoblament, justament ara que, com a conseqüència de la crisi, molta gent jove hi està retornant”.

Aquest greu document de l’arranjament escolar afecta tota la comarca de la Vall d’Albaida amb l’eliminació de 4 unitats en Educació Infantil i 2 en Educació Primària. Però és que a més suposa l’eliminació de 20 llocs de treball i el desplaçament forçós de molts docents a la mateixa comarca. A més, els números a tot el País Valencià, lamenten des del sindicat “són aterradors. Conselleria suprimeix 1.793 places i en crea 1.090, afectant el professorat, especialment el més precari, els interins. En seran 649 interins i interines que perdran el seu lloc de treball el curs vinent”.

STEPV-Iv, conjuntament amb La Unió de Llauradors, han coincidit a criticar les polítiques socials, econòmiques, agràries i educatives que el govern valencià està aplicant i que estan “condemnant l’àmbit rural al despoblament”. “La lluita del poble d’Otos, és per la seua supervivència, com a poble i com a comarca. Tots i totes hem de fer costat a les famílies, a l’alumnat i al professorat. Les vostres reivindicacions són la defensa de l’escola pública i la dels serveis públics. Un no al desmantellament dels serveis públics dels pobles valencians”, assegura el sindicat en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa