Diari La Veu del País Valencià
Andreu Manresa (director d’IB3): ‘Cal un espai comunicatiu comú en llengua catalana’

Ara fa 12 anys del naixement de l’ens públic de radiotelevisió de les Illes Balears. Tot i que es va crear el 22 de maig a través de la Llei 7/85, no va ser fins el 26 de març de 2004 que va quedar constituït com a tal. La comunitat autònoma de les Illes Balears exerceix les funcions de titular del servei públic a través de les seves societats filials: Televisió de les Illes Balears, SA (IB3 Televisió) i Ràdio de les Illes Balears, SA (IB3 Ràdio).

L’ens públic naix amb la voluntat de “reforçar les senyes d’identitat de les Illes Balears i afavorir el creixement i el desenvolupament del sector audiovisual en el territori balear”. Racó Català ha pogut parlar amb l’actual director, Andreu Manresa, que assegura que l’objectiu d’IB3 és “que la gent l’estime perquè és necessària i aporta uns valors informatius, d’entreteniment i de vinculació a un territori tan dispers com són les Illes Balears”.

La primera emissió d’IB3 Ràdio va ser l’1 de març del 2005, coincidint amb la celebració del Dia de les Illes Balears. IB3 Televisió va començar a emetre en proves els primers informatius de caràcter autonòmic el 2 de maig de 2005. A partir del setembre del 2005 van començar les emissions regulars i el gener del 2006 ja emet 24 hores diàries.

Andreu Manresa: ‘Cal un espai comunicacional comú en llengua catalana’

El director d’IB3 ha assegurat que l’ens públic de radiotelevisió es podrà veure a Catalunya, que queda “pendent d’un procés tecnicoadministratiu”, però que els dos governs ja han expressat la voluntat d’activació de reciprocitat.

Pel que fa a la reciprocitat entre TV3, IB3 i una futura RTVV, Manresa s’hi ha pronunciat a favor. “Cal un espai comunicacional comú en llengua catalana”, ha explicat Manresa, per tal que “cadascú des de casa seua faça la seua televisió, però coopere i col·labore per a un interès comú i en la llengua comuna”.

Notícia publicada en Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa