Diari La Veu del País Valencià
Els mitjans suecs bloquegen els seus usuaris
Internet d’una dura estocada al model d’anuncis del qual vivien la televisió o els diaris. Des d’aquest moment han estat molts els que han imaginat un model alternatiu que aconseguís reportar beneficis als diaris o les cadenes de televisió que ara estan tots a internet. Amb tot, els beneficis que s’obtenien per un anunci a la tele mai són tan importants com els que s’aconsegueixen a través d’internet. A més hi ha altres inconvenients com el problema contra el qual començaran a lluitar a l’agost d’aquest any els mitjans suecs.

Els editors de Suècia han arribat a un acord que podria canviar la relació dels mitjans amb la publicitat. Després d’analitzar l’impacte dels anuncis a través de la xarxa, l’Interactive Advertising Bureau va descobrir que el 20 per cent dels usuaris del país escandinau tenen instal·lat algun tipus de programari que permet bloquejar qualsevol anunci.

Per evitar aquesta forma d’evitar la publicitat, el 90 per cent dels editors han acordat bloquejar als usuaris que tinguin instal·lat aquest programari. D’aquesta manera fins que no ho desactivin no podran visualitzar el contingut que se’ls ofereix més enllà de la publicitat.

Segons han informat els mateix editors, no iniciaran accions legals contra els creadors dels programari de bloqueig. Així mateix han confirmat que cada mitjà podrà decidir si donar accés als continguts mentre es tingui el programari de bloqueig actiu amb una qualitat més baixa o amb la informació incompleta.

La qüestió que queda més enllà d’aquesta petita lluita entre usuaris i editors és que en molts casos els bloquejadors d’anuncis s’instal·len per evitar l’entrada de malware en els ordinadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa