Diari La Veu del País Valencià
Un documentari analitzarà si es pot viure plenament en català a les Balears
RedactaVeu / Balears

La Veu continua donant suport a la proposta del director David Valls i la protagonista Alina Moser d’analitzar a peu de carrer quina és la situació sociolingüística del català a les zones on es parla. Ja van realitzar-ho anteriorment a Catalunya amb ‘Són bojos, aquests catalans!?’ i al País Valencià amb ‘Què ens passa, valencians!?’, ara ha arribat el torn de les Balears amb el projecte ‘Cap on anam!?’.

Per a poder col·laborar en aquest nou documentari podeu visitar el següent enllaç de la plataforma de micromecenatge Verkami on han posat en marxa aquesta proposta.

>

Tal i com expliquen a la descripció del projecte en els dos primers documentaris van poder comprovar que un ciutadà catalanoparlant en ple segle XXI li és impossible viure a Catalunya o el País Valencià només sabent català. I ara “volem veure si aquesta situació també es donarà a les Illes Balears i Pitiüses”.

En aquest cas, Alina, l’alemanya que ja va protagonitzar els dos anteriors documentaris, visitarà les Illes Balears i les Illes Pitiüses, “volem saber com reaccionarà la societat illenca davant d’una noia alemanya que s’acostuma a expressar només en català”, expliquen els creadors. A més, també hi treballaran en aquest projecte la gent de Zeba Produccions, Sergi Sala, Sergi Guix i Eduard Miguel.

Aquest projecte intentarà respondre, entre altres preguntes: Què pot passar quan tenim un element que va en contra de l’establert?, S’hi pot viure en català a les Illes?, Es compleixen les lleis que tenim en favor del català?, Hi ha o no hi ha conflicte lingüístic? i Les Illes són una societat realment bilingüe?

Pressupost

El pressupost per a aquest documentari està comptabilitzat en 20.000, una xifra major que als anteriors, pels desplaçaments a les illes i entre les illes. Tot i això, la idea és fer la gravació o abans o després de l’estiu, per evitar sobrecostos per la temporada alta i també per evitar turistes i en el seu lloc trobar-se els habitants de les illes “en un estat més natural i pausat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa