Diari La Veu del País Valencià
Els naixements dupliquen les defuncions en Muro

Aramultimèdia

/ Muro

Moltes són les veus que alerten a tot Espanya d’una disminució de la natalitat, inclús per sota de les defuncions, el que suposa un creixement nul de la població. És el cas d’Alcoi, on estan 6 anys seguits registrant un creixement vegetatiu negatiu, és a dir, més morts que naixements. Però no així a Muro, on són l’excepció que confirma la regla, i on els naixements dupliquen les defuncions.

Segons les dades oferides pel Jutjat de Pau de Muro, l’any 2015 es registraren 103 naixements i 50 defuncions, una xifra molt optimista que, a més, segons explica el jutge de Pau de Muro Eduardo Monter, suposa una població molt jove i trenca amb la tendència actual. També es registraren 47 bodes, que, segons expliquen des del jutjat, van en increment any rere any.

Des del Jutjat de Pau expliquen que vora un 20 per cent dels nous naixements són de famílies immigrants que s’han instal·lat al municipi, i que, en molts casos inclús es tracta de famílies nombroses. Una situació que des del jutjat també veuen com un símptoma de recuperació, i que municipis amb activitat econòmica i industrial com Muro veuen incrementada la seua població.

Comparteix

Icona de pantalla completa