Diari La Veu del País Valencià
Naix a Barcelona l’Associació Musical la Valenciana
RedactaVeu / València

A recer de diverses associacions, un grup de músics ha fet una crida a unir-se a una nova agrupació bandística. Amb el nom provisional d’Assocaició Musical la Valenciana, declaren que “fa un temps que ens ronda pel cap la idea de formar una banda de música valenciana a Barcelona. Ara és el moment de tirar avant aquest projecte i demanar-vos a tots la màxima implicació possible”.

“Com que es tracta de fer les coses a la valenciana i no derramar més olla de la necessària, el dissabte 30 d’abril farem el primer concert”. El projecte naix, segons indiquen, del “compromís de Vicent Pérez i Estabn (Coleto). Gràcies a ell aquest projecte pot començar a caminar. També hem de donar les gràcies a l’Espai País Valencià, a la xaranga Mentireta i a Casa València”.

Escut provisional de l’AM La Valenciana.

Ara per ara, compten amb seu per a fer els assajos, que seran a la Casa València de Barcelona (Còrsega, 338). Uns assajos que culminaran en el primer concert, que tindrà lloc el proper 30 d’abril.

No obstant això, indiquen que “si la cosa va avant, els projectes que tenim entre mans són: conformar una Junta Directiva, sol·licitar la doble federació dels musics i l’ingrés en la federació de bandes valenciana, demanar subvencions al País Valencià i a l’Ajuntament de Barcelona per a instrumental, fixar assajos periòdics a partir del setembre, concerts d’intercanvi, un espectacle de Botifarra amb banda a Barcelona, concerts i dissenyar el logo i fer un pla de comunicació potent”.

De moment, la Valenciana ja comença a sonar amb força per la ciutat comtal.

Comparteix

Icona de pantalla completa