Diari La Veu del País Valencià
Marina Albiol: ‘El PE ha de condemnar l’acord de la vergonya entre la UE i Turquia’

RedactaVeu / Brussel·les.

L’eurodiputada Marina Albiol denuncia que les deportacions de refugiats a Turquia que han començat hui “són l’últim pas de les polítiques criminals de la UE”, a més de “l’última baula de les polítiques de tanques, tancament de fronteres i militarització del Mediterrani”.

Albiol, en un comunicat fet públic aquest dilluns, denuncia que, amb aquestes polítiques que estan aplicant en els últims mesos els estats membres, “els drets humans queden al marge i la legalitat internacional està sent calcigada cada dia per part de la UE”.

Per això, l’europarlamentària d’EUPV defèn que cal engegar “tots els mecanismes necessaris” perquè el Parlament Europeu condemne aquest acord UE-Turquia i ha anunciat: “Anem a demanar als diputats i diputades que es rebel·len contra els seus partits, que des dels 28 estats membres han signat una condemna a milions de persones que fugen del terrorisme i la guerra. Anem a demanar que no avalen aquest acord, que suposa posar en perill milions de vides”.

Querella contra el Govern de Rajoy

A més a més, Albiol apunta que cal demanar també als ciutadans i ciutadanes “que es rebel·len contra els seus governs per decidir sense comptar amb ells i signar un acord que ens situa com una Europa cruel i criminal”, al mateix temps que cal actuar també “en els tribunals”, com ja han anunciat des d’Esquerra Unida en apuntar que aquesta setmana presentaran una querella contra Mariano Rajoy i el seu govern “per haver signat l’acord de la vergonya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa