Diari La Veu del País Valencià
Puig aposta per una ‘aliança’ entre ajuntaments i Generalitat en matèria turística

RedactaVeu / Cullera.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per una “aliança” entre els ajuntaments i la Generalitat en matèria turística. Així mateix, ha assenyalat que és necessari “acompassar els temps i la voluntat política a la realitat econòmica” a l’hora d’establir un nou model de finançament per als municipis turístics”.

Puig s’ha expressat en aquests termes a Cullera (Ribera Baixa), on ha presenciat una ‘mascletà’ i s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor. Allí ha reiterat que el “compromís” de la Generalitat amb Cullera és “total”, atès que “es tracta d’una ciutat fonamental per al nostre projecte de Comunitat”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per aquest motiu, ha indicat, l’objectiu del govern autonòmic és “establir una aliança forta i potent amb aquesta ciutat”. El cap de l’executiu valencià ha posat l’accent en la necessitat d’elaborar una nova Llei de Turisme, al mateix temps que ha insistit que des del Consell són “partidaris de l’autonomia local i d’una aliança entre els ajuntaments i la Generalitat”.

Foto: GVA.

No obstant açò, ha destacat la necessitat de resoldre el “problema” de l’infrafinançament que pateix el País Valencià “perquè si no serà impossible”. “Nosaltres, en aquests moments, no podem ni atendre allò que és competència directa de la Generalitat perquè no tenim suficients recursos”, ha sentenciat.

D’altra banda, Puig s’ha mostrat satisfet amb les dades de l’atur registrades en el mes de març, que han baixat al País Valencià en 7.637 persones “gràcies, de manera molt especial, al sector del turisme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa