Diari La Veu del País Valencià
‘Els responsables de l’atac feixista a Callosa no han aconseguit el seu propòsit’
L. Part / Callosa d’En Sarrià

“Aquest atac ha sigut comés per uns vàndals, per uns delinqüents que han llançat a perdre les làpides i realitzat pintades en la vorera del cementeri municipal. L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha presentat una denúncia pels fets davant la Guàrdia Civil perquè vinga la científica i poder localitzar els culpables”.

Amb aquestes paraules, s’ha expressat el primer regidor de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval (Compromís), després de l’atac feixista perpetrat contra el monument en record de les víctimes callosines de la Guerra Civil i la repressió franquista i que va ser instal·lat recentment pel Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica d’aquest municipi de la Marina Baixa. L’atac es va produir de matinada amb pintades sobre els noms de tots el callosins i callosines morts i també en les voreres del recinte del cementeri, amb al·lusions contra la segona República.

Saval, en declaracions a La Veu, ha volgut deixar clar que els responsables d’aquest acte vandàlic “no han aconseguit el seu propòsit” ja que l’acte en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i la Repressió Franquista “es va celebrar igualment amb una participació multitudinària de ciutadans i ciutadanes”, entre els quals figuraven representants de tots els grups amb representació municipal, a excepció del PP. Així mateix, en l’acte d’homenatge estigueren presents representants de Compromís, del PSPV-PSOE, de Ciudadanos i d’UPyD, així com una diputada de Podemos.

Josep Saval. Foto: La Veu del País Valencià.

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià ha explicat que l’Ajuntament –governat per Compromís i PSPV– no ha volgut convocar cap acte de repulsa “perquè hem considerat que es tracta d’un acte de delinqüència comú”. Saval ha destacat que l’acte d’homenatge es va realitzar igualment “amb tota normalitat i va anar molta gent” i, per tant, “els delinqüents no han aconseguit el que volien perquè es va dur a terme igualment”.

Foto: Col·lectiu Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià.

Saval ha recordat que “fa 9 anys que està fent-se aquest acte” i ha anunciat que “l’any q ve es tornarà a fer”. A més, ha mostrat la seua confiança en el fet les forces de seguretat troben els responsables.

De moment, l’Ajuntament encara no ha quantificat el valor dels danys, si bé ha encarregat una valoració tècnica per tal d’eliminar les pintades feixistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa