Diari La Veu del País Valencià
Vilaplana i la Banda Municipal de Bilbao posaran la cirereta al X Certamen de la Sénia
RedactaVeu / La Sénia

La peça escrita pel mestre valencià José Rafael Pascual Vilaplana Obertura Senienca per commemorar la desena edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, és una de les tres peces que les bandes concursants hauran d’interpretar dissabte per presentar-s’hi públicament, tot i que no puntuarà. Segons ha explicat el director de la Banda de l’Agrupació Musical Senienca (AMS) i coordinador general del Certamen, Pep Vila, “volíem fer alguna cosa especial pels deu anys i ens fa molta il·lusió tenir una obra composta per a l’ocasió per un gran mestre. Aquest no serà però l’únic acte commemoratiu dels deu anys de certamen sinó que també hem convidat de manera excepcional una banda professional, la Banda Municipal de Bilbao. Així que animem tothom a vindre perquè enguany tindran una bona ocasió per escoltar una banda professional dirigida per un gran mestre”.

El X Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ organitzat per l’AMS, se celebrarà aquest dissabte, 9 d’abril, a la Casa de Cultura de la població del Montsià. Hi participaran tres bades, entre elles la Banda de Música de la Societat Unió Musical de Riba-roja del Túria, Banda de Música de la Societat Musical de Cehegín i L’Associació Musico Cultural Banda Municipal de Música d’El Espinar. Aquestes tres formacions competiran en la Secció 2 del Certamen que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics.

El concurs, únic a Catalunya, preveu, a més del trofeu, un premi de 4.000 euros per al guanyador i un diploma acreditatiu per als dos primers guanyadors. Per escollir la banda guanyadora els organitzadors han previst un jurat format per tres directors i professors de banda de renom mundial que refermen el caire internacional del certamen: Leon J. Bly, de Hampton, Virginia (EUA); Oliver Waespi, de Zurich, i el valencià Voro García.

Poden consultar tota la programació d’aquesta edició en el document adjunt a aquesta notícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa