Diari La Veu del País Valencià
El Camp de Túria ‘fa comarca’ amb l’inici del ‘Cicle de música Ovidi Montllor’
RedactaVeu / Camp de Túria

Vilamarxant, la Pobla de Vallbona, Nàquera, Riba-roja, Benissanó, Bétera, l’Eliana, Llíria i Olocau són els nou municipis que participen en el cicle de música comarcal Ovidi Montllor que han presentat de manera conjunta tota la programació d’actuacions fins a finals d’any. L’acte de presentació ha tingut lloc a la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona.

Amb la creació d’aquest cicle es pretén “fomentar la música en directe i en valencià”, justifiquen. Ja que, és “una iniciativa pionera a la comarca que té com a objectiu establir lligams, compartir recursos entre els municipis veïns i en definitiva, fer comarca”. La regidora de Cultura de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero, mostrava la seua satisfacció per la celebració d’aquest cicle perquè “açò permet relacionar-nos i serà el primer pas per a posicionar la comarca en el lloc on es mereix i ser una referència. Aquesta és la primera pedra del camí d’un projecte molt més ambiciós per a dur a terme més activitats”.

Així, com vam anunciar fa uns mesos quan aquest projecte prenia forma, cada mes tindrà lloc un concert a un dels municipis participants. El primer d’ells arranca el pròxim diumenge a Vilamarxant amb l’actuació d’Òscar Briz. El següent concert se celebrarà el 28 de maig a la Pobla de Vallbona amb l’actuació de Miquel Gil i Feliu Ventura i al juny Pep Gimeno “Botifarra” actuarà el dia 18 a Nàquera.

X-FAnekaes actuarà a Riba-Roja el 30 de juliol, Trineu Tanoka pujarà a l’escenari el 26 d’agost a Benissanó i Svaters i Ràdio Rude el 24 de setembre a Bétera.

Per a la tardor està programada l’actuació de Skatuttipresto i Auxili a l’Eliana el 8 d’octubre. Llíria comptarà amb l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba el 22 d’octubre i el cicle es tanca a Olocau amb el concert del Cor de l’Eliana en homenatge a Ovidi el 5 de novembre.

Durant 2016 aquests concerts estan dirigits a retre homenatge al músic, compositor i actor alcoià Ovidi Montllor, desaparegut l’any 1995. Així ho expliquen els organitzadors, afegint que “Ovidi va posar música a les veus de poetes valencians com ara Salvador Espriu, Vicent Andrés i Estellés o Pere Quart. El seu compromís amb la llengua, la justícia i l’activisme social ha promogut la celebració d’aquest cicle de música en directe amb la participació de grups valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa