Diari La Veu del País Valencià
Morera serà el president del Bloc si Àgueda Micó guanya el congrés

Sergi Tarín / València.

Un partit unit, integrat i indivisible. Aquest és el Bloc segons Àgueda Micó, qui ja ha presentat la candidatura com a secretària general de la formació per al congrés que se celebrarà el 21 i 22 de maig. Aquest divendres anuncià a València, al centre Octubre, seu d’Acció Cultural del País Valencià, les línies bàsiques de la proposta. En breu, també ho farà per les comarques del sud i del nord.

Per ara, oficialment, és l’única candidatura a la taula, però Rafa Carbonell, exregidor d’Alcoi, ja ha anunciat que presentarà la seua. De moment, Micó ja té eslògan: “Un país per construir”. Molt semblant al del congrés: “Un país que avança”. Tots dos símils dedicats a l’ocupació de les verticalitats i les horitzontalitats. Una expansió de “90 alcaldies, tercera força parlamentària i amb un notable protagonisme en el Congrés”, destacà Enric Morera, president de les Corts.

“Hem fet les coses bé. Bé no. Molt bé”, prosseguí Morera l’anàlisi de si mateix com a secretari general del Bloc des de 2003. Un elogi curricular amb el qual coincideix Micó i que converteix virtualment Morera en president del partit nacionalista. És l’únic càrrec de moment blindat. “No hi ha diferències substancials, tenim un camí compartit en la ponència amb un acord del 99% de la militància”, definí Morera l’ecosistema nacionalista i demanà “màxima unitat i consens” i “una candidatura d’integració”.

Segons Micó, totes les sensibilitats del Bloc estan representades dins la seua candidatura. Des de Morera fins a Maria Josep Amigó, qui li disputà el lideratge del partit al 2003. També hi ha representants del Bloc d’Esquerres i Sobiranista (BES), com ara Xavier Hervàs, regidor a Carlet, qui defensà la política d’aliances amb Compromís com l’impuls per a fer “un grandíssim pas endavant”. “Cal deixar de banda el purisme i les essències i construir ponts per a contaminar-nos amb altres aliances”, manifestà un Hervàs satisfet del fet que el Bloc haja abandonat “l’arrest domiciliari del municipalisme” per a fer política a hemicicles de major volada.

A banda d’Hervàs i Morera, Micó estigué acompanyada de Josep Miquel Moya (portaveu a Gandia), Amparo Piquer (responsable d’Acció Electoral) i Mariai Talens (de Dones amb Comrpomís). Micó insistí en feminitzar “molt més” el Bloc i en ampliar la línia d’horitzó política. “Ens cal un valencianisme socialment i culturalment hegemònic”, subratllà.

Comparteix

Icona de pantalla completa