Diari La Veu del País Valencià
Día internacional contra la censura
Fa poques setmanes es va celebrar el dia internacional contra la censura a la xarxa. Concretament va ser el 12 de març i amb aquest esdeveniment s’evidencia una vegada més que malgrat iniciatives tals, cada dia som més conscients del control i persecució que els grans poders del nostre món (a falta d’un apel·latiu millor) exerceixen sobre els internautes. Aquesta data serveix doncs per reivindicar la llibertat d’expressió així com el dret a la privacitat.

Entre les diferents iniciatives hem pogut assistir a l’entrevista concedida per Edward Snowden a un mitjà d’àmbit línia nacional com ho és eldiario.es (bit.ly/1P7Jsfb). El fugitiu nord-americà és contundent, estem controlats fem el que fem, per molt que no estiguis cometent cap tipus d’il·legalitat. Snowden, en altres compareixences, ha assegurat que fins i tot, quan el nostre nom està sota sospita, fins i tot per error, organismes com la NSA (Agència de Seguretat Nacional nord-americana) poden arribar a rastrejar la nostra informació passada: des dels que són o han estat els nostres contactes fins les converses que hem mantingut amb ells.

D’altra banda altres institucions com Amnistia Internacional i Adblock han creat conjuntament una campanya per a tots aquells usuaris que tenen la publicitat al seu ordinador bloquejada. Per conscienciar els usuaris, aquesta iniciativa ha fet aparèixer un missatge en el qual s’explicava la persecució que pateixen personatges com el mateix Snowden, Ai Weiwei, les Pussy Riot o alguns periodistes nord-coreans.

Ja han passat gairebé tres anys des que es destapés l’escàndol de Snowden però sembla que el món no ha canviat en excés. Seguim igualment controlats i tal com afirmen especialistes com el mateix extreballador de la NSA, no es tracta d’una forma d’assegurar el nostre benestar sinó d’una manera de control i poder en les democràcies modernes.

Comparteix

Icona de pantalla completa