Diari La Veu del País Valencià
Primer campionat femení de raspall a Sueca

RedactaVeu / Sueca.

Els organitzadors expliquen que el campionat se celebrarà al carrer, “al lloc on va nàixer la pilota valenciana, perquè aquesta és també una de les millors maneres d’atraure la gent, perquè s’animen i participen en el nostre joc per excel·lència” assenyala Bernat Nerbón, president del CPV Xúquer.

Seran dotze hores de campionat i les partides tindran lloc als carrers Almussafes i Simón Vila. La jornada començarà a les 9h i està previst que el campionat acabe a les 18h de la vesprada amb la final. El president del club també ha assenyalat que hi haurà esmorzar i dinar popular i, a més, s’han programat també tallers i activitats sobre el joc de la pilota a l’exterior del Pavelló Poliesportiu Cobert de Sueca per a convidar a participar també els més menuts.

Fins el moment, l’organització ha confirmat la participació de set equips. Totes les participants rebran com a obsequi la bossa de la pilotaire amb els didals i la samarreta oficial del campionat i les guanyadores rebran, a més, un premi en metàl·lic i un trofeu dissenyat expressament per a l’ocasió per l’artista suecana i membre també del club Marià Pérez.

Jugadores del CPV Meliana i del CPV Xúquer. Foto: CPV Xúquer.

Inscripcions

Hi haurà primera i segona categoria i les interessades a participar podran inscriure’s fins el proper divendres 15 d’abril, en equips de dues o tres jugadores, al correu [email protected] i, també, enviant un missatge al perfil oficial del club de Facebook (CPV Xúquer) o als telèfons que apareixen al cartell.

Imatge: Ajuntament de Sueca.

Aquest campionat s’emmarca en el projecte global pel què treballa el club, un projecte democratitzador, segons han assenyalat els seus representants, que busca demostrar que la pilota valenciana també pot adaptar-se al moment i al context. “Juguem amb xiquets des dels 4 anys, amb persones amb mobilitat reduïda i cada vegada són més també les dones que s’hi sumen al club. Ara mateixa tenim quatre equips femenins” ha destacat Nerbón.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Noelia Benedito, ha apuntat que “hui en dia, la presència de les dones en manifestacions i activitats esportives és un fet comú i habitual. No obstant això, som conscients que encara queda molt de treball per fer. Malauradament, l’esport és encara un àmbit molt masculinitzat i és per això que hem volgut promoure aquesta iniciativa, amb ànims de convertir-la prompte en un campionat mixt. Volem demostrar que la pilota, un esport en què tradicionalment sempre han participat més els homes, també té nom de dona”.

Final de festa amb la I edició del RaspaRock

L’organització ha programat també un final de festa musical per a la primera edició del festival RaspaRock. Al cartell hi haurà noms suecans com els grups The Baldwins & Co i Els Bonicos i es completarà amb l’actuació del polifacètic cantautor Toni de l’Hostal, el grup Mi Sostingut de la Pobla Llarga i la barreja de ska, rap, reggae i drum-and-bass de Les Pupil·les Dilatives.

Comparteix

Icona de pantalla completa