Diari La Veu del País Valencià
El Consell Nacional de l’STEPV acorda un pla de mobilització general en ensenyament
RedactaVeu / País Valencià

El Consell Nacional de l’STEPV, màxim òrgan entre congressos, reunit dissabte a Alcoi, ha aprovat un pla de mobilització general en ensenyament. Aquesta mobilització es fa contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), les retallades en ensenyament i l’acord de professorat interí signat el passat 3 d’abril que suposa una rebaremació de les borses de treball.

Per al sindicat, la política educativa del govern central com del valencià suposa un clar atac als drets de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, professorat i PAS (Personal d’Administració i Servei), i contra l’escola pública. Per això, el Consell Nacional ha considerat necessari mantindre i augmentar la pressió per aconseguir aturar totes les agressions.

En eixe sentit, han acordat les accions següents:

-25 d’abril

Accions (tancaments, assemblees, abraçades…) de tota la Comunicat Educativa als centres docents sota el lema #prenelteucentre #abraçaelteucentre.

-Primer de Maig

Fer visible la reivindicació de l’educació en les manifestacions del primer de maig.

-29 abril – 8 de maig

Assemblees de professorat i de la comunitat educativa en pobles i comarques per impulsar i organitzar la vaga.

-9 de maig

Vaga en ensenyament per aturar la LOMQE, contra les retallades i l’acord de professorat interí de 3 d’abril de 2013. Concentracions i manifestacions a diverses localitats valencianes.

-1 de juny

Manifestacions per l’escola pública.

-15 de juny

Consell Nacional per avaluar les mobilitzacions i per decidir noves accions de cara al final del curs i per al curs 2013-14.

D’altra banda, el Sindicat ha acordat registrar la convocatòria de Vaga amb aquelles organitzacions sindicals que accepten el conjunt de les reivindicacions i que es comprometen públicament i per escrit a consultar i acceptar les decisions que es prenguen per les treballadores i treballadors tant en el procés de mobilització com de negociació.

El Consell Nacional també ha ratificat, per unanimitat, la no signatura de l’acord de professorat interí del 3 d’abril i l’actuació del sindicat al llarg del conflicte. A més, ha acordat: mantindre la pressió jurídica, sindical i política per tombar l’acord; exigir que tots els membres del tribunals d’oposicions siguen triats per sorteig públic i transparent; fer una crida a la responsabilitat dels tribunals per garantir que les persones interines es puguen mantindre en les borses de treball sense ser rebaremades i impulsar la coordinació estatal de tot el professorat interí per garantir el manteniment dels seus drets laborals.

Comparteix

Icona de pantalla completa