Per Tecnonews / AMIC.

Les tecnologia continua avançant però segueix trobant-se amb els mateixos reptes que quan va néixer. La pirateria (intercanvi d’informació) és sens dubte un dels que més cua porta. Fins a la data era il·legal pujar a la xarxa sense pagar un contingut subjecte a drets d’autor. Fins aquí gran part de la indústria és favorable a les mesures punitives contra l’internauta que hagi dut a terme aquesta acció; amb tot no està tan clar doncs també depèn de si l’usuari pretén tenir un benefici d’això o no.

En la seva intenció de penalitzar qualsevol actitud que escapi de la seva quadriculada regulació, la indústria dels continguts decidir perseguir també a aquells que enllacen en els seus web, pàgines que alberguen continguts pujats de forma il·lícita.

Podria semblar estrany per a molts aquesta actitud perseguidora de la indústria, però com veurem en el següent cas, ha hagut de ser un jutge qui dictamini que no hi ha il·legalitat en enllaçar cap a webs amb continguts il·legals.

L’advocat general de la Unió Europea, Melchior Wathelet ha conclòs que no hi ha cap il·legalitat en enllaçar un contingut protegit per drets d’autor que ja hagi estat anteriorment fet públic sense autorització.

Es tracta d’una conclusió sorgida després d’un cas de la justícia neerlandesa sobre l’enllaç d’un contingut amb fotografies de Playboy publicades sense consentiment de la revista ni de la model retratada.

El Tribunal de Justícia holandès havia recorregut a la justícia europea per dirimir el cas i aquesta mitjançant Wathelet ha determinat que els usuaris no tenen mitjans suficients per saber si el contingut que estan enllaçant està o no protegit per drets d’autor. afegeix l’advocat general de la Unió Europea que els hipervincles són necessari per a l’actual estructura de la xarxa.

Es tracta d’una recomanació pel que si en última instància els jutges d’Holanda determinen que hi ha il·legalitat, l’usuari que va enllaçar la fotografia podria patir algun tipus de pena legal.

Comparteix

Icona de pantalla completa