Diari La Veu del País Valencià
Rafa Climent advoca per concórrer a unes possibles eleccions sense Podemos

Europa Press / València.

El conseller d’Economia i membre del Bloc, una de les formacions integrada en Compromís, Rafael Climent, ha advocat perquè, en cas de noves eleccions, la coalició valenciana tinga una candidatura pròpia i no concórrega amb Podemos. “Ho dic el més clarament possible”, ha insistit.

Així ho ha indicat Climent en una entrevista concedida a Europa Press, en ser preguntat per si en cas de repetir uns nous comicis li agradaria que el seu partit concorreguera al costat de Podemos, com va ocórrer en les passades eleccions estatals.

Climent, que considera que l’Estat està abocat a unes noves eleccions, ha assenyalat que personalment li agradaria concórrer solament com a Compromís.

No obstant açò, ha precisat que si hi haguera un “ampli ventall” de partits polítics al costat de plataformes o associacions civils que vulguen formar part d’un projecte “estrictament valencianista” i amb aspiracions a formar un grup propi en el Congrés dels Diputats per a defensar “únicament i exclusiva els interessos de la Comunitat”, també estaria d’acord.

Al seu parer, els valencians “necessitem una veu potent a Madrid perquè sinó al final ens menyspreen i no som res”. “Hi ha l’exemple de veus determinades de diferents territoris de l’Estat que han aconseguit moltíssimes coses per als seus territoris per haver tingut veu i haver sigut decisius en alguns moments per a la governabilitat d’Espanya”, ha manifestat.

Per a Climent, després de les últimes actuacions dels partits, el país va cap a noves eleccions perquè “no es veu que hi haja possibilitat d’arribar a un acord mínimament estable per a poder governar. “Jo ara com ara veig que anem a eleccions”.

“No m’agradaria la veritat, m’agradaria un acord PSOE-Podem-EU-Compromís amb el suport del PNB que és el que donaria una majoria per a poder governar. No sé si duraria tota la legislatura, però almenys al principi hi hauria un intent de governabilitat”, ha insistit.

A més, ha retret que si no s’arriba a un acord els ciutadans sentiran “desafecció” cap als polítics i cap a alguns partits “d’una manera més concreta” perquè els polítics demostraran que no han tingut la capacitat d’asseure’s per a poder arribar a acords.

Comparteix

Icona de pantalla completa