Diari La Veu del País Valencià
Terra Alta, el Matarranya i Morella units per fer créixer el turisme
ACN / Gandesa

Aquestes trobades serveixen al sector turístic i agroalimentari per intercanviar experiències i actius i generar noves propostes i oportunitat amb una única finalitat: augmentar el turisme en aquesta terra de cruïlla que conformen les tres regions. Com ha destacat el president comarcal del Matarranya, Rafael Martí, es difuminen les fronteres administratives amb la llengua, la cultura comuna i les tradicions entrelligades i els actius són tan similars que cal unir esforços. Així mateix ho han defensat el president de la Terra Alta, Carles Luz, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que han presidit la trobada.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha explicat que s’impulsarà properament la creació d’una associació que permeta als tres territoris comptar amb “una figura jurídica” amb la qual obtenir finançament per a projectes en comú, sobretot en matèria d’infraestructures turístiques, que estan planificant. Relacionada amb aquesta nova entitat, s’ha avançat que es crearà una web de promoció conjunta d’aquests territoris.

Per la seua banda, Rafael Matí, en nom de la comarca del Matarranya, ha assegurat que la col·laboració encetada amb Morella i la Terra Alta en els últims tres anys ha sigut molt positiva, sobretot en l’àmbit de la promoció turística i ha destacat de la Terra Alta “l’excel·lència” del sector del vi i l’oferta turística vinculada a la memòria històrica que representen els espais de la Batalla de l’Ebre.

També Rhamsés Ripollès, alcalde de Morella, ha explicat que els intercanvis d’empresaris dels tres territoris serveixen perquè es coneguen els “excel·lents” productes existents a la zona i s’ha mostrat il·lusionat amb els resultats i els beneficis mutus que poden resultar de la nova associació dels ‘Tres territoris’ per a la creació de noves infraestructures i per lluitar per problemes comuns, com ara el despoblament. L’alcalde de Morella no ha descartat que es puga ampliar el projecte a altres municipis de la comarca dels Ports.

“Estem treballant per tirar endavant un Pla de dinamització turística amb l’impuls de l’Agència Valenciana de Turisme. Si es tracta d’esborrar fronteres entre territoris no tindria cap sentit que nosaltres posàremn fronteres dins de la comarca dels Ports”, ha apuntat.

La jornada d’intercanvi professional dels tres territoris s’ha iniciat amb una visita al convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan. Ha continuat amb una estada a l’estació de la Via Verda de Prat de Comte, un passeig per la Via Verda i una visita al santuari i paratge de la Fontcalda. Després d’una visita guiada al Celler Cooperatiu de Gandesa, els empresaris han gaudit d’un dinar degustació ofert per l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, el Consell Regulador de la DO Terra Alta i Masba Events. El Consell Regulador de la DOP Oli de la Terra Alta també ha ofert una degustació d’olis.

Comparteix

Icona de pantalla completa