Diari La Veu del País Valencià
Enllaçats per la Llengua critica la falta d’interès del Consell per reobrir RTVV
RedactaVeu / EP / València

Enllaçats per la Llengua ha criticat la “falta d’interès” de la Generalitat Valenciana per a reobrir Radio Televisió Valenciana (RTVV) i permetre l’emissió de TV3 i IB3 al País Valencià, segons ha informat el col·lectiu en un comunicat.

Aquesta entitat ha recordat que es va reunir a principis de març amb el secretari autonòmic de Comunicació de la Generalitat, José María Vidal, per a presentar-li les seues propostes sobre l’espai de comunicació, la reobertura de RTVV i les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià.

“La valoració de la reunió va ser negativa al no haver aconseguit cap compromís del representant del Govern valencià”, ha dit Enllaçats per la Llengua, qui està pendent de les reunions sol·licitades, en el mes de febrer, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

Enllaçats per la Llengua ha dit que ni entén ni comparteix el “retard” per a mantenir aquestes reunions ni tampoc la “falta d’interès” a “donar resposta a les reivindicacions presentades”, que es concreten a recuperar “amb la màxima urgència” les emissions de la ràdio i la televisió valencianes que el Govern del PP “va clausurar de manera vergonyosa”; o reprendre les emissions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i IB3 “de manera immediata en no existir problemes tècnics per a fer-ho”.

També reclama “fer efectiu que totes les emissions de les ràdios i les televisions públiques siguen en la nostra llengua; establir la col·laboració necessària entre tots els ens de comunicació dels territoris de parla catalana per a la realització de programes de producció pròpia, doblatges i subtitulacions, cooperació que fomente la nostra indústria audiovisual i permeta reduir els costos i maximitzar els resultats”.

Finalment, Enllaçats per la Llengua ha advertit el Consell que convocarà i impulsarà mobilitzacions fins a aconseguir que les seues reivindicacions es facen realitat. Així, ha avançat que per a divendres que ve s’ha convocat una concentració enfront del Palau de la Generalitat, en plaça de Manises, a les 11.30h.

Altres convocatòries

També per al divendres 22 d’abril, aquesta entitat ha convocat concentracions a Elx a les 19h a la plaça de Baix, a Barcelona a les 20h als cinemes Texas on es llegirà el manifest per un espai de comunicació en català dins de l’assemblea pública dels Amics de la Bressola. A més, a l’Alguer durant la celebració de Sant Jordi estarà present el citat manifest a càrrec d’Òmnium Cultural de l’Alguer. Aquestes concentracions seran de caràcter simbòlic per instar les institucions a apostar per l’enfortiment de l’espai comunicatiu, amb la reciprocitat de tots els canals en català i la reobertura de RTVV.

Comparteix

Icona de pantalla completa