Diari La Veu del País Valencià
La música que fa distinta València és la que sona en valencià

RedactaVeu / València.

Spotify va publicar un mapa musical en què marquen diferents ciutats d’arreu del món i de cadascuna d’elles van realitzar una llista. Aquestes seleccions es diuen “El So de València” i així amb totes les ciutats destacades. L’empresa sueca realitza aquesta tria de cançons en base a les cançons que fan aquesta ciutat diferent de la resta, és a dir, posant un exemple seria la música que s’escolta a València molt, però a Madrid més bé poc o gens.

Del País Valencià hi ha destacades les ciutat de Castelló, València, Elx i Alacant que podeu veure al mapa que ha realitzat aquesta empresa i fins i tot podeu anar escoltant llistes d’altres països, ja que representarà com un viatge musical.

>

Un fet que cal destacar és que si aneu revisant aquestes seleccions vos sorprendrà no veure cap gran èxit mundial de grups coneguts internacionalment, no apareix cap reggaeton ni cap cançó de Justin Bieber, sinó que a eixes llistes en moltes ocasions apareixen grups de la zona de la ciutat en qüestió. I això és degut al fet que Spotify ha elaborat aquestes seleccions amb les cançons que s’escolten bastant a una ciutat, però que en canvi no s’escolten quasi a altres, en altres paraules, aquesta és la música que fa eixa ciutat diferent de la resta.

>

I si ens fixem a les llistes de les ciutats del País Valencià la que destaca és la de València, on els deu primers llocs estan coberts per música en llengua pròpia amb els grups Auxili, La Gossa Sorda, Zoo i Aspencat, concretament els 20 primers llocs estan coberts per 14 cançons en valencià. Aquest no és el cas de Castelló, Elx i Alacant, en les quals no apareix cap cançó en llengua pròpia entre els 10 primers llocs, encara que cal destacar que a la d’Alacant sí n’apareixen més avall en la llista.

Comparteix

Icona de pantalla completa