Diari La Veu del País Valencià
L’historiador Joan Ferreres i la jove cineasta Lucía Alemany, Premis Maestrat Viu 2016
RedactaVeu / Albocàsser

L’historiador Joan Ferreres Nos i la cineasta Lucía Alemany han sigut guardonats amb els Premis Maestrat Viu 2016 en l’apartat individual, amb els quals el jurat els reconeix el treball i el compromís en promoure el prestigi de la llengua catalana, la història i la cultura en valencià en els diferents treballs i obres que han realitzat.

Joan Ferreres

L’investigador de Sant Jordi rebrà el Premi Carles Salvador a la trajectòria individual, el qual suposa el reconeixement a la seua extensa tasca de divulgació de la història, l’art i l’etnologia dels pobles del Maestrat. Doctorat en història per la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Ferreres és un treballador actiu i inesgotable que durant més de 40 anys s’ha dedicat a explorar, analitzar i divulgar els seus estudis sobre els documents històrics de diferents localitats del Maestrat.

Lucía Alemany

Per la seua banda, la jove directora de Traiguera Lucia Alemany ha sigut reconeguda amb el Premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa anual individual per la seua producció 14 anys i un dia, un curtmetratge de 12 minuts rodat íntegrament en valencià al municipi de Traiguera amb actrius i actors no professionals, que tracta el tema de la violència en la educació dels fills.

El president de Maestrat Viu, Joan Ortí, recorda que amb l’organització d’aquests premis es vol posar en valor el treball que fan les persones i col·lectius que treballen pel Maestrat i defensen i promouen la llengua i la cultura, a més d’incentivar nous projectes i noves creacions en qualsevol àmbit, ja siga el social, el cultural o el científic.

Enguany, l’acte tindrà lloc a l’esplanada del Reial Santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut de Traiguera el pròxim dia 21 de maig i serà conduït per la periodista Taray Cuartiella, que compartirà escenari amb el cantautor de Cocentaina Andreu Valor.

Comparteix

Icona de pantalla completa