Diari La Veu del País Valencià
Trobada de projectes LIFE ‘Arròs i Conservació’ a l’Albufera

RedactaVeu / València.

El pròxim dilluns 25 d’abril tindrà lloc la trobada de projectes LIFE “Arròs i Conservació”. La jornada reunirà, en el parc natural de l’Albufera de València, les diferents iniciatives europees que actualment es desenvolupen en zones humides de la Xarxa Natura 2000 amb important presència del conreu de l’arròs. Concretament, assistiran representants del LIFE+Admiclin (Delta de l’Ebre), LIFE+Sostrice (l’Albufera i Doñana), LIFE+Segurariverlink (Calasparra, Múrcia) i, per descomptat, del LIFE+Albufera, projecte europeu de governança on treballen conjuntament la Universitat Politècnica de València, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Acuamed, SEO/BirdLife, la Fundació Global Nature i Acció Ecologista-Agró.

A partir de les 10:30h, en les Barraques del Museu Etnològic de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja (l’Horta Sud, València), se celebrarà la presentació d’aquestes iniciatives i, posteriorment, un col·loqui debat. Segons s’explica al comunicat difós per Acció Ecologista-Agró, l’objectiu de la trobada és posar en comú treball i experiències, ja que cadascun d’aquests projectes té objectius i reptes diferents, però també molts punts en comú i, sobretot, moltes coses que aprendre i implementar en els altres territoris, ja que tots són potencialment aplicables en la resta d’espais.

En aquesta jornada també es comptarà amb la presència de representants del sector arrosser de cada zona, perquè, segons declaren AE-Agró, “volem saber les diferents impressions que tenen els agricultors d’aquests projectes LIFE”. Finalment, la trobada clourà amb una visita, per la vesprada, al Tancat de la Pipa, una de les tres zones humides artificials on es desenvolupa el LIFE+Albufera.

Per a participar en aquesta convocatòria, que compta amb al col·laboració de la Fundación Biodiversidad, l’Ajuntament de Catarroja, la Diputació de València, la Denominació d’Origen Arròs de València, la Comunitat de Pescadors de Catarroja i l’Associació de Vela Llatina Els Peixcadors, cal inscripció prèvia, que es pot formular enviant un correu electrònic a [email protected]

Si voleu consultar més informació sobre la programació de la jornada i una descripció dels projectes LIFE que hi participaran, podeu fer-ho en el següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa