Diari La Veu del País Valencià
La Vila Joiosa viu una jornada històrica en defensa del valencià
Leo Part / la Vila Joiosa

A la Vila Joiosa s’ha viscut aquest dissabte 23 d’abril una jornada històrica en defensa de la nostra llengua com s’ha demostrat durant la celebració de la XXVIII Trobada de la Marina Baixa, que ha congregat una ingent quantitat de públic de totes les edats i de tota la comarca que han omplit de gom a gom el cèntric parc de La Barbera.

Aquest ha sigut l’escenari en el qual els més d’una trentena de centres educatius participants -de la Vila, Altea, Benidorm, Callosa d’En Sarrià, l’Alfàs del Pi, la Nucia, Orxeta, Relleu, Sella, Polop de la Marina i Tàrbena- han congregat un nombrós públic que ha gaudit dels tallers, de les actuacions dels grups de danses i d’un dinar de cabasset, entre altres, sota un ambient totalment festiu. Bona prova de l’èxit de la convocatòria és que fins i tot, les samarretes amb el lema ‘Un país d’escoles’ s’han esgotat ja abans del migdia. La programació finalitzarà amb un concert de La Gira d’Escola Valenciana –previst per a les 20 hores-, en el qual la colla Els Valerios i els grups Estrall, Nius de nit i El diluvi posaran la cirereta a la jornada.

L’alcalde i president de l’Ajuntament de la Vila, el socialista Andrés Verdú, en declaracions a La Veu del País Valencià, ha valorat “molt positivament” la Trobada atenent que aquesta, s’ha dut a terme sota un ambient “plenament festiu i amb molta participació”, com també ha coincidit la regidora d’Educació Maria Àngels Gualde, que s’ha hagut de ‘desdoblar’ per tal d’oficiar una boda al poc de l’obertura dels tallers.

“La gent està molt contenta. Hi ha molta participació i per a mi, que és el primer any que sóc alcalde, és un doble orgull poder realitzar unes jornades tan boniques en defensa de la nostra llengua, una llengua que hui s’ha demostrat que està ben viva”, ha manifestat el primer regidor de la Vila, qui ha volgut subratllar que “amb aquesta participació tan important, s’evidencia que la gent, juntament amb les institucions, també forma part i molt, d’eixa defensa de la nostra llengua paterna en la qual parlem i ens expressem”.

Finalment, Verdú, preguntat per les mesures que s’estan fent des del consistori en defensa, precisament, del nostre patrimoni lingüístic ha destacat que en el penúltim ple, la corporació municipal va modificar el reglament que hi havia des de fa més de 20 anys: “Estem intentant aplicar-lo a tot el que és l’Ajuntament. No és fàcil perquè és molta paperassa i molt el que hi ha. Però a poc a poc estem intentant que l’ús –del valencià- siga normalitzat”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa