Diari La Veu del País Valencià
Ricard, Sanchis i Roberto forcen la tercera partida en ‘la final dels somnis’

PilotaVeu / Oliva.

Espectacular partida viscuda ahir diumenge 24 al nou Trinquet d’Oliva, on l’equip de Ricard, Sanchis i Roberto va guanyar la segona partida de la final per un contundent 25-5 i va forçar així la tercera partida que es disputarà el proper diumenge dia 1 també a les 11.30.

El Nou Trinquet d’Oliva presentava un gran ambient on prop d’un miler aficionats que es desplaçaren de tot arreu del país per presentar el que s’esperava: una gran segona partida de la Final de XXIII Lliga de raspall – Diputació de València. Una final que comptava amb la presència del director general d’Esports Josep Miquel Molla, el president de la federació Jose Daniel Sanjuan i els alcaldes i regidors de les poblacions representades al trinquet. No obstant això, cal destacar una vegada més l’absència en una gran final del raspall del president de la Generalitat i el conseller de Cultura, Educació i Esports.

Hi havia molta expectativa, ja que les anteriors dues partides, de fase regular i la primera final, on s’havien enfrontat Ian, Moro i Miravalles contra Ricard, Sanchis i Roberto, havien sigut molt disputades, amb grans alternatives en el marcador encara que la victòria queia amb el mateix resultat de 25-15 a la part de l’equip capitanejat pel veterà i incombustible Moro, que anunciava que aquesta edició podria ser la seua última.

Després de l’escalfament dels jugadors, la revallada i l’emotiva presentació, començava la partida amb l’equip blau al dau, el format per Ricard, Sanchis i Roberto.

Els dos equips eren conscients que el primer joc podia desencadenar el transcurs de la partida. Els 3 primers quinzes queien a la mà dels rojos després de tres errades no forçades de l’equip de Ricard. Però el trio reaccionava i feia el 30-30 iguals al marcador en un intens i disputat primer joc que feia pressentir al públic assistent una llarga i emocionant partida. Però novament dos errades consecutives de l’equip blau feia que els d’Ian començaren trencant el joc del rest, passaven a traure i la postura passava ja a ser de donant de 5 a favor dels rojos.

En aquest primer joc, semblava que els fantasmes de la primera final tornaven a aparèixer en l’equip blau, ja que feren moltes errades semblants a les realitzades en aquest nou inici de partida. No obstant això, a partir d’ací tot va canviar, i fou un monòleg per a un equip blau, que amb la gran espenta i seguretat tant al rest com al dau de Ricard que acompanyava amb una bona treta, la contundent i insistent pegada de Sanchis que es convertia en una muralla, i l’efectivitat al remat i defensa del punter Roberto, feren pendre la inciativa al seu equip que va durar de principi a fi, descarregant tot el seu joc sobre el rest de l’equip roig, el jove jugador Ian, i no deixant que ni Miravalles ni Moro pogueren entrar en joc. Tot i això, els rojos intentaren joc darrere joc posar-se en partida arribant a 30 pràcticament en tots els jocs, però espenta insuficient per sumar cap joc més, i deixant el resultat de la partida 5-25.

Amb aquest resultat la final passarà a decidir-se en una tercera final el proper diumenge dia 1 de maig a partir de les 11.30 al mateix Trinquet d’Oliva. Una final que després des les últimes grans partides viscudes deixa pas a gran incertesa per saber qui serà el guanyador d’aquesta gran final. El que sabem és que segur que la tercera partida no defrauda a cap aficionat que es desplace al trinquet de la Safor per presenciar la final dels somnis.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa