Diari La Veu del País Valencià
La invasió ‘catalanista’, la cantarella del PP per arremetre contra tot i ACPV
Europa press / València

La portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, ha reclamat, aquest dilluns, un informe dels desperfectes ocasionats en la manifestació del passat dissabte, organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), i que la Diputació de València “execute la fiança dipositada per a fer front als danys causats tant en l’estàtua del banderiller Manolo Montoliu com als que s’hagen pogut cometre a l’interior de la plaça de bous”.

Així mateix, en roda de premsa, acompanyada pel president provincial, Vicente Betoret, ha anunciat que en el ple de la Diputació d’aquest dimecres preguntarà a l’equip de govern “per què col·laboren econòmicament en un acte enaltidor dels senyals d’identitat dels imaginaris ‘països catalans’ en cedir de forma gratuïta la plaça de bous a ACPV, malgrat que sabien que s’anaven a vendre entrades amb un benefici d’almenys 100.000 euros”. “Per tant, no és una organització sense ànim de lucre”, ha constatat.

Sobre aquest tema ha explicat que la sol·licitud de cessió de la plaça de bous era per a la celebració “d’un acte lúdic i cultural amb motiu de la celebració del Dia del Llibre i de la festa del 25 d’abril”, per la qual cosa es va atorgar una exempció d’11.220 euros, que va ser el preu públic que es va establir en l’ordenança reguladora.

No obstant açò, “s’ha permès a ACPV vendre entrades i obtenir aquest benefici” malgrat que la cessió gratuïta, segons l’ordenança, “ha de ser per a actes benèfics o per a entitats sense ànim de lucre i ha assegurat que ni en la junta de Govern ni en la comissió informativa es va informar que ACPV anava a vendre entrades”.

“Esperem que l’afinitat ideològica dels actuals gestors de la Diputació amb els postulats d’aquesta associació no derive en un nou cas de favoritisme i de greuge comparatiu en cedir de forma gratuïta la plaça”, ha retret.

A més, ha recordat que la plaça de bous, propietat de la Diputació, és “un monument nacional que compta amb la major protecció” i, per açò, correspon al seu president, Jorge Rodríguez, “exigir les mesures i garanties perquè no s’atempte contra el patrimoni dels valencians”.

En eixe sentit, ha assenyalat que l’entitat organitzadora de la manifestació “compta amb greus antecedents de desperfectes en anteriors esdeveniments organitzats en la plaça”. Així, ha lamentat que aquests danys “s’hagen tornat a repetir 16 anys després, després dels de 1999 i 2000” quan, després de “sengles festivals d’ACPV, aquesta estàtua va patir grans desperfectes”, motiu pel qual en 2001 “es va denegar, amb els pertinents informes, la plaça a aquesta associació”.

No obstant açò, ha lamentat que, “malgrat aquests antecedents, als actuals gestors de la Diputació no els ha importat i no han pres cap mesura addicional per a evitar-los”.

Betoret. Foto: EP.

També ha lamentat que “una vegada més la ingerència catalanista que trenca la convivència democràtica valenciana es torna a repetir” i que “les autodenominades forces del canvi tornen a reobrir ferides i han convertit la Diputació de València en còmplice del nacionalisme català més ranci”.

Vicent Betoret i els seus arguments

De la mateixa manera, el president del Partit Popular en la província de València, Vicente Betoret, ha assenyalat que tenim un consell “titella i pres que s’agenolla davant aquelles que volen destruir-nos com a poble, enverinar la nostra convivència i que només es preocupen per demonitzar el PP”.

En aquest sentit, ha coincidit “per una vegada” amb el president de les Corts, Enric Morera, i ha dit que “s’equivoquen els qui agiten el debat identitari” i li ha recriminat que “hauria de reconèixer que són ells els que s’equivoquen quan han ressorgit aquest debat”. Així, ha mantingut que “el que ocorre amb la llengua és alguna cosa paradigmàtica” perquè “mentre que el PP l’empra per a entendre’ns, el tripartit ho fa per a la confrontació i açò no ho podem permetre”.

Betoret ha explicat que el seu partit té “molt clar” quina és la seua posició davant el debat identitari. Per açò, ha explicat que si finalment acudeixen a l’acte de defensa dels senyals d’identitat convocat per C’s dimecres que ve serà “un acte de reafirmació” i si finalment no assisteixen serà perquè tenen altres obligacions com l’assistència al ple de les Corts.

Així mateix, ha exigit al president de la Generalitat, de la Diputació i a l’alcalde de València que diguen “clar quin és el model territorial que volen” perquè des que “els governs de canvi estan en les nostres institucions s’han intensificat els atacs als nostres senyals d’identitat”. “Curiosament hem assistit a un silenci sepulcral aquest cap de setmana”, ha apuntat.

En eixe sentit, s’ha preguntat si l’absència de Joan Ribó en la manifestació, “abans un habitual”, és perquè “ja no pensa com en el passat”, si Jorge Rodríguez “pensa que l’estelada representa a la província de València” o si Puig considera que “el 25 d’abril és com l’11 de setembre català”.

Comparteix

Icona de pantalla completa