Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘D’una derrota a Almansa, els valencians hem fet una gran victòria’
RedactaVeu / València

El president de la Generalitat , Ximo Puig, ha assistit a la commemoració del Dia de les Corts Valencianes, un acte en el qual ha volgut remarcar el caràcter històric de la cita, ja que, en les seues paraules, “d’una derrota a Almansa, els valencians hem fet una gran victòria”. En aquest sentit, el cap del Consell s’ha referit a la commemoració del Dia de les Corts Valencianes com a un “renaixement del poble valencià, honrat i treballador, que vol somiar amb el millor futur possible”. Tal com ha declarat Puig, de la voluntat d’aquest dia, 25 d’abril, “naixerà una nova part de la nostra història que volem que siga de totes i tots els valencians, inclusiva, sense desigualtat i sense persones que queden al marge”.

Puig ha aprofitat l’acte per a ressaltar la labor de la comissió d’experts que analitza els problemes financers de la Comunitat Valenciana, guardonada aquest 25 d’abril amb l’Alta Distinció de les Corts Valencianes, i ha destacat que aquest grup de treball està fent ara “el mateix que va fer Francisco de Vinatea fa molts anys: defensar la dignitat del poble valencià”.

Puig ha assistit a l’acte institucional en commemoració del Dia de les Corts i al lliurament de l’Alta Distinció ‘Francesc de Vinatea’. El president ha destacat “la comunió del Consell” amb les paraules del president de les Corts, Enric Morera, i ha subratllat que es pot fer “molt més del que s’ha fet fins ara” i que “d’una derrota a Almansa, els valencians hem fet una gran victòria”.

L’Alta Distinció dels Corts ‘Francesc de Vinatea’ ha sigut atorgada a la comissió d’experts que està analitzant els problemes financers de la Generalitat Valenciana. Aquest grup de treball està format per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero, Vicent Peiró Ibáñez i Vicent Cucarella Tormo.

Puig ha qualificat com una “magnífica decisió” la concessió del guardó parlamentari a aquesta comissió, ja que ha considerat que ha fet “un treball rigorós que servirà per a cimentar una posició potent” en matèria de finançament autonòmic. Tal com ha manifestat el president, la comissió està treballant per a reivindicar que “els valencians volem tenir els mateixos drets que tots els espanyols”. “No volem passar ni un dia més sense que s’entenga i es resolga el problema valencià”, ha insistit.

Finalment, en acabar l’acte institucional, el president, juntament amb Morera, ha inaugurat l’exposició sobre els Borja ‘Del Renaixement a la Modernitat’. Aquesta mostra, que podrà visitar-se des del 25 d’abril al 24 de maig, reuneix escultures de Manolo Boix de la família Borja i altres obres d’art procedents del Museu de Belles arts de València, la Catedral de València i del Monestir de les Clarisses de Gandia.

Comparteix

Icona de pantalla completa