Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV denúncia el Complex Peñasol davant la Inspecció de Treball per impagaments
RedactaVeu / València

CCOO PV denunciarà aquest dimarts, davant la Inspecció de Treball, l’empresa Miconascimiento S.L., més coneguda com a Complex Peñasol, un referent hostaler en l’organització de banquets de noces, comunions i esdeveniments situat en el polígon industrial de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria). El sindicat sol·licitarà el reconeixement de la improcedència dels acomiadaments i exigirà que la mercantil aporte el certificat d’empresa que acredita que el personal ha tingut relació laboral amb la mateixa. Aquest document és imprescindible perquè els treballadors que causen baixa en l’empresa des d’ara puguen inscriure’s com a demandants d’ocupació i percebre la prestació, ja que serà el seu únic ingrés en molts mesos pels retards en les nòmines.

El sindicat destaca que l’empresa, a més de no complir amb les obligacions amb els seus treballadors, ha comès irregularitats amb la Seguretat Social, tant pel que fa al bolcat de dades del seu personal com a l’abonament de les quotes. Per eixe motiu va ser inspeccionada al maig de 2015 i foren subhastats els seus béns per a saldar el deute el passat 14 d’abril.

Impagaments

Peñasol va tancar el passat mes de març després d’un any de desistiment de responsabilitats per part de l’empresari i múltiples irregularitats. A principis de 2016 comencen els impagaments, inclosos els dels proveïdors, que deixen de subministrar. Els treballadors acudien a treballar, fins i tot, amb talls de llum en les instal·lacions. No obstant açò, les dificultats de Peñasol S.L. comencen en 2013, quan l’empresa es declara en concurs voluntari de creditors i el jutjat nomena un administrador concursal que autoritza la venda de la unitat productiva a l’empresa Miconascimiento S.L. Dies més tard, l’1 de maig de 2014, es ven la unitat productiva a l’actual empresari, Francisco José Casanova.

CCOO PV ha intervingut des del principi del conflicte, vetlant pels drets dels treballadors de Peñasol, abocats ara a presentar denúncia a la Inspecció de Treball per a reclamar la documentació indispensable i necessària per a acudir a la desocupació. El sindicat lamenta que es donen casos d’empresaris que no compleixen amb les seues obligacions i deixen els seus treballadors en el desemparament absolut.

Comparteix

Icona de pantalla completa