Diari La Veu del País Valencià
El PSOE accepta la proposta d’acord de Compromís, però amb condicions
L. Part / ACN / València / Madrid

El PSOE ha acceptat aquest dimarts la proposta d’acord “d’última hora” que Compromís ha llançat per fer possible un govern progressista i d’esquerres i que evitaria la convocatòria de noves eleccions, però ha demanat que l’acord vaja avalat per un “sí” de C’s, de Podemos i de les seues confluències, i que el futur govern que isca estiga presidit per Pedro Sánchez i format per ministres del PSOE i “independents”, i no de Podemos o d’altres formacions.

Així ho ha apuntat el portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, que ha reclamat també a les formacions que signen l’Acord del Prado que es comprometen a donar suport a dos pressupostos generals de l’Estat per donar estabilitat al possible govern. En contrapartida es comprometen a sotmetre Pedro Sánchez a una qüestió de confiança el juny del 2018 de manera voluntària.

“Encara hi ha temps, tenim fins a les 00.00 h. del dilluns”

“Encara hi ha temps. Tenim fins a les 00.00 hores del pròxim dilluns”, ha dit Hernando en la seua compareixença davant els periodistes. Els socialistes asseguren que estan d’acord amb 27 dels 30 punts que planteja l’acord de Compromís, i que tenen només “matisos” en els tres restants.

Comparteix

Icona de pantalla completa