Diari La Veu del País Valencià
Pinten Rita corrupta. Al paredón” al costat de la casa de Barberá

Europa press / València.

La porta contigua a l’edifici on resideix l’exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, ha aparegut amb una pintada amenaçadora i nsultant. La frase, ‘Rita corrupta. Al paredón’, inclou una fletxa que es dirigeix al portal del seu habitatge, en el centre de la ciutat.

Sobre les 12.10 hores, un pintor ha començat a eliminar la pintada de la persiana, una acció que ha sigut arreplegada pels mitjans de comunicació.

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha expressat aquest dijous en un comunicat la seua condemna davant “actes vandàlics” comesos “recentment” en el domicili particular de Barberá. El PPCV ha apuntat que “sempre” ha condemnat i condemnarà “qualsevol tipus d’acció violenta, sense menyscapte de la llibertat d’expressió”.

Així mateix, ha lamentat que “des de determinats sectors s’encoratgen aquest tipus d’actituds violentes, tant contra seus del Partit Popular en diferents localitats valencianes com contra els domicilis particulars de membres del PPCV”.

Sobre aquest tema, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha condemnat aquest acte en declaracions als mitjans en els passadissos de les Corts i ha assenyalat que “alguns sectors haurien de, quan llancen les seues acusacions, moderar el llenguatge perquè algunes actituds estan incitant a certs actes vandàlics”.

Així, Bonig, ha mostrat “la condemna” del PPCV a aquestes actituds i ha recalcat que “sempre han condemnat qualsevol acte violent contra partits, contra seus, organitzacions o persones”. Per tant, “condemnem aquestes actituds” i “igual que quan s’ataquen les seus, rebutgem totalment aquest cas amb independència que el procés judicial està ací i està en marxa”.

En eixe sentit, no ha volgut valorar l’informe que apunta Barberá, sobre la qual el Tribunal Suprem ha de decidir si la investiga o no per un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal del PP en el consistori, dins de l’Operació Taula derivada del ‘cas Imelsa’, com “la superior jeràrquica” en la trama de blanqueig de diners perquè en relació a “decisions judicials no ens pronunciarem”. “Aquest cas està en els tribunals i, per tant, total i absolut respecte”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa