Diari La Veu del País Valencià
Paco Molina: ‘Per què les dades de sinistralitat laboral continuen augmentant?’

Xavier Pérez / València.

La força majoritària sindical del País Valencià, Comissions Obreres-PV, ha celebrat aquest dijous un acte multitudinari en la seu de Nàpols i Sicília per commemorar el 50 aniversari de la fundació del sindicat amb la presència de dirigents de l’organització, representants del PCE, l’HOAC i el president de la CIERVAL, José Vicente González.

Un acte on cal destacar, a banda de recordatoris i homenatges, el discurs força reivindicatiu del secretari general Paco Molina que ha fet un recorregut per la història del sindicat i ha lamentat que “malgrat que existeix l’instrument útil de la llei de riscos laborals em pregunte per qué durant l’últim any les dades de sinistralitat continuen augmentant i ens han posat al capdavant del rànquing europeu en accidents laborals”.

Per axó Molina ha demanat a les administracions “més implicació i que s’acabe amb la precarietat laboral”. També ha recordat que la llei de prevenció de riscos laborals “no va ser cap concessió sinó imposada per dos denuncies europees i per la reivindicació del sindicats”.

Per altra banda, el secretari general de CCOO-PV ha lamentat la política europea per als refugiats i ha afirmat que “Turquia s’ha convertit en un gran macro CIE i, ni el volem allí ni ací”.

També ha carregat contra el TTIP, el tractat de lliure comerç “que s’està fent a esquenes de qualsevol control legislatiu. Molina ha reclamat, per altra part un pla de xoc social urgent, d’emergència social, un augment del salari mínim als 800 euros, i abordar el Pacte de Toledo, entre altres mesures.

Per últim, ha fet una crida a la mobilització de l’1 de maig que enguany se celebrarà sota el lema, “Contra la pobresa salarial i social. Treball i drets”.

Homenatge a veterans sindicalistes.

Acte emotiu i emocionant

Però abans del discurs de Paco Molina, el sindicat ha recordat els drames laborals d’Ardystil o la tragèdia del Proof Spirit. Per altra banda, com a convidats han intervingut Marga Sanz del PCPV i Pedro Sánchez d’HOAC. També ha fet un emotiu homenatge als sindicalistes que han mort durant l’últim any i s’han presentat dos experiències de representants del sector agroalimentari i de la mar per a mostrar com actualment “el sindicalisme segueix viu en el conflicte laboral i social. Tot açò mirant cap al futur, per a seguir sent una resposta vàlida per als treballadors i per a les treballadores”.

L’acte ha conclòs amb la interpretació d’un grup de dolçainers i tabaleters de ‘La Muixeranga’ i ‘La Internacional’.

Comparteix

Icona de pantalla completa