Diari La Veu del País Valencià
El 1r equip íntegrament femení de la història del motociclisme mundial s’alia amb la UPV

RedactaVeu / València.

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i l’excampió del món de motociclisme Manuel Champi Herreros han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu afavorir la incorporació de les dones al món de l’alta competició.

Herreros, director del Champi Team -que competeix en el campionat d’Espanya (Moto 2)- va crear el 2014 el Champi Team Women Racing, l’equip directiu esportiu i tècnic del qual està compost íntegrament per dones.

Enginyeres mecàniques, elèctriques o de telecomunicacions

Amb la finalitat de promoure la incorporació femenina al món de l’alta competició (enginyeres mecàniques, elèctriques o de telecomunicacions, professionals de la comunicació, la gestió empresarial, etc.), l’excampió del món de 80 cc ha volgut comptar amb el suport de la UPV, les seues escoles i facultats, i, especialment, amb els grups d’estudiants que ja participen en proves internacionals universitàries del motor: EPSA MotoSport, Smash Raliy Team UPV, Fórmula Student UPV, IDF Eco-Marathon, Eco Custom i Motor UPV.

D’aquesta manera, a través del present conveni, es pretén potenciar el talent i les capacitats de les dones en tot tipus d’activitats relacionades amb les motos, a més de conscienciar la societat sobre la igualtat d’oportunitats i de reconeixements gràcies a la visibilitat que atorga l’alta competició.

El primer equip exclusivament femení de la història

Durant l’acte oficial de signatura, Herreros ha assenyalat que “a poc a poc, veiem que les dones es van involucrant cada vegada més en aquest esport. De fet, hi ha estudis que assenyalen que el 34% del públic assistent als circuits és femení”.

“No en va”, ha prosseguit l’expilot manxec, “el 2013, només el 7% dels usuaris de motocicletes eren dones. Un any després, ja eren el doble. S’estan generant noves tendències i nosaltres volem col·laborar a aquest canvi. Per això està sent un repte pioner i innovador engegar el primer equip íntegrament femení en la història del motociclisme mundial”.

Accions formatives, intercanvi d’experts i realització de pràctiques

Justament a la recerca d’aquest objectiu, per a continuar sumant aficionades al motociclisme, el conveni es concretarà en la promoció de diverses accions, tant formatives com de recerca científica i desenvolupament tecnològic, així com també en l’intercanvi d’experts i la realització de pràctiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa