Diari La Veu del País Valencià
El festival alemany CinEScultura dedica la 9a edició a la cultura i el cinema valencians

RedactaVeu / Regensburg.

Per novè any consecutiu, el festival CinEScultura, organitzat per la Universitat de Regensburg, ofereix una variada mostra de cinema, música i arts plàstiques, conferències i lectures, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de les cultures hispàniques i establir ponts interculturals. Enguany, l’eix temàtic se centra en el País Valencià i, en menor mesura, en l’Equador. L’oferta cultural inclou un programa de cinema i concerts de El Niño de Elche, Mara Aranda i The Sir Aligator’s Company. Alguns d’aquests actuaran per primera vegada a Alemanya.

La programació de cinema, que s’ha organitzat en col·laboració i amb la subdirecció de Cinema de l’Institut Valencià de Cultura, presenta una àmplia selecció de pel·lícules de reconeguts cineastes com ara Calabuch de Luis García Berlanga, Nacidas para sufir de Miguel Albaladejo (director al qual es dedica una retrospectiva), L’illa de l’holandès de Sigfrid Monleón o Orson West de Fran Ruvira, entre d’altres. Aquests dos últims estaran presents durant les projeccions com a convidats del festival. En total, es presenten una selecció d’onze curtmetratges dels catàlegs Curts de 2010 a 2015 en dos programes i quinze llargmetratges dirigits per directors nascuts o residents al País Valencià.

>

Vídeo: Canal DYP DYP.

Així mateix, CinEScultura ofereix diverses exposicions importants: dos d’aquestes estan dedicades a l’obra del polifacètic dissenyador Javier Mariscal, que es presenten sota el títol de “Mariscal World” en col·laboració amb la Galeria Municipal d’Art de la ciutat (Städtische Galerie im Leeren Beutel) en els més de 1.400 m² de les seues tres sales. A més, el cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat pel mateix Mariscal. Entre els valors més joves de les arts plàstiques es presenta l’obra de l’artista valenciana Kuzu. Tots dos creadors acudiran a Ratisbona a inaugurar les seues respectives exposicions.

Com a colofó, a la Biblioteca Municipal de Ratisbona es mostra l’exposició fotogràfica “Patrimoni Cultural de València”, organitzada en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Es tracta d’una selecció de 54 obres que plasmen la riquesa cultural del País Valencià. Aquestes imatges són una selecció de l’exposició original que es va poder veure per primera vegada al Museu de Belles Arts de València en 2011.

Cartell CinEScultura. Imatge: GVA.

Per a la subtitulació de les pel·lícules a l’alemany, CinEScultura ha pogut comptar amb la col·laboració del Centre d’Estudis Hispànics de la Universitat de Ratisbona, l’únic en el seu gènere en l’àmbit acadèmic de països de parla alemanya. A més, en aquesta edició, el festival compta amb el suport de l’Agència Valenciana de Turisme.

La presència i la participació de l’Institut Valencià de Cultura al festival CinEScultura de Ratisbona s’emmarca dins de les accions del Pla Valencià d’Internacionalització Cultural, promogut per la Generalitat valenciana, i un dels seus objectius fonamentals és donar a conèixer l’obra i el treball dels professionals del cinema i l’audiovisual valencians a Alemanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa