Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat prepara la contractació de continguts audiovisuals per a la futura RTVV

RedactaVeu / EP / València

L’objectiu, segons explica el text oficial, és “disposar de materials audiovisuals originals i de qualitat per a l’emissió en la pròxima televisió pública de la Comunitat Valenciana”. Per a açò, es podran presentar tant materials realitzats i acabats, com projectes desenvolupats per a dur a terme la producció dels mateixos.

Segons assenyala la Generalitat, aquesta convocatòria té com a principi fonamental “garantir la transparència de tot el procés de presentació i selecció de projectes de continguts audiovisuals destinats a l’emissió en la futura televisió autonòmica”. Així mateix, amb aquesta convocatòria també es vol “dinamitzar i impulsar la indústria i el sector audiovisual, estimular la creació i potenciar el talent, la cultura i la llengua valenciana.”

Els materials que poden concórrer hauran de ser originals, realitzats en els últims anys i no adquirits sobre projecte prèviament per l’anterior canal valencià de televisió autonòmica. També s’especifica que els continguts audiovisuals han de complir amb els principis d’un canal públic de radiodifusió i, per tant, cobrir les necessitats d’informació, entreteniment, difusió educativa, cultural i de servei públic, atenent a la necessitat d'”obtenir èxit, incidència social i lideratge d’audiència”.

Els formats que es podran presentar són, d’una banda, sèries infantils de diferents durades en funció del target, i curtmetratges i peces d’ajust de programació de fins a 20 minuts de durada. D’altra banda, se cerquen, en el camp de ficció, sèries de 13 capítols i minisèries; sitcoms; llargmetratges i tv movies, així com documentals i docusèries, entre altres.

El termini de lliurament s’ha fixat fins al 31 de maig i els criteris específics de valoració es faran públics abans del procés de selecció. Tant la valoració dels projectes com dels materials de continguts audiovisuals es durà a terme amb el suport de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, televisió i Altres Mitjans de comunicació i, si escau, amb l’ajuda d’assessors professionals.

Qualitat, llengua i economia

Entre altres coses, es tindrà en compte la qualitat, innovació, cultura i llengua valencianes, economia i recuperació del sector audiovisual del País Valencià.

La decisió dels projectes i materials seleccionats per la comissió de valoració es publicarà en el DOCV i en la web de la Generalitat i no atorgarà cap dret a favor dels triats, precisa la resolució, que afig que la preparació, adjudicació, efectes i extinció dels contractes que es realitzen com a conseqüència dels projectes i materials seleccionats s’efectuarà en cada cas amb el que es disposa en la vigent legislació de contractes del sector públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa