Diari La Veu del País Valencià
‘Atrau’ critica que el Consell trie productores no valencianes per al vídeo #orgullvalencià

Europa Press / València.

L’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (Atrau) ha manifestat la seua “profunda decepció” i “perplexitat” davant la campanya institucional ‘Orgull de ser valencians’ promocionada per la Generalitat Valenciana, i realitzada per la productora Vimema Films, establida a Barcelona, en col·laboració amb la madrilenya Col·lectiu 17, i no per professionals del País Valencià.

Segons han expressat en un comunicat, l’eslògan triat “es contradiu rotundament amb la decisió de l’Executiu valencià a l’hora de triar els professionals als quals encarregar aquesta campanya”. A més, han criticat que “l’orgull de què presumeix sembla no existir en la ment dels qui gestionen els nostres recursos públics, cercant fora del nostre territori allò que es pot i s’ha de trobar dins”.

A Atrau els “sorprèn” la “poca sensibilitat” demostrada cap a la seua “malparat sector audiovisual”, cap als professionals valencians, les agències de publicitat i les productores que “estem patint des de fa anys una situació insostenible que segueix generant taxes de desocupació superiors al 90 per cent”, segons han indicat.

“Les característiques tècniques del treball realitzat no justifiquen de cap manera el fet d’haver recorregut a professionals que habitualment exerceixen el seu treball fora dels límits de la Comunitat Valenciana”, han afegit.

D’altra banda, l’associació ha sostingut que “de poc han servit les contínues reunions i reivindicacions, l’elaboració d’extensos informes i propostes –en els quals Atrau ha col·laborat activament–, si s’acaba menyspreant els nostres professionals”.

“En Atrau no entenem que el nostre govern no haja volgut confiar en uns treballadors que s’han guanyat un prestigi que, segons sembla, ací no es valora. No són les bones paraules sinó els fets en forma de mesures concretes els que resoldran la greu situació que patim”, han finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa