Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat retira la promoció del vídeo ‘Orgull de ser valencià’

RedactaVeu / EP/ València.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat, aquest dimecres, que davant la convocatòria oficial d’eleccions per al pròxim 26 de juny, el vídeo #orgullvalencià no està ja promocionat per la Generalitat en cap plataforma pública, pel que “tot està en ordre”.

Així s’ha manifestat Oltra davant els mitjans en les Corts en ser preguntada per la intenció del PP de portar aquesta qüestió davant la Junta Electoral si no es retirava el vídeo de les plataformes públiques. Sobre aquest tema, la vicepresidenta ha recordat que es va llançar un dia abans de la convocatòria electoral, “tot d’acord amb la legalitat”, i està en la xarxa perquè és “una cosa viva”, però no està promocionat per la Generalitat. No obstant això, en el moment de redactar aquesta informació, el canal de Youtube Oficial de la Generalitat Valenciana i la seua pàgina de Facebook continuaven oferint la possibilitat de reproduir el vídeo.

A més, ha indicat que una vegada acabe la convocatòria, el 27 de juny, tornarà a promocionar-se des dels canals oficials. Així mateix, ha defensat que es tracta d’un vídeo llançat “en execució de les competències pròpies” de la Generalitat davant aquesta “mala fama que ens han deixat els anteriors governs i els casos tan estesos de corrupció”, per la qual cosa es necessitava “una injecció de moral”.

Advertència del PP

La portaveu adjunta del grup parlamentari popular en les Corts, María José Català, va advertir aquest dimarts que el PP denunciaria el vídeo #orgullvalencià davant la Junta Electoral si no es retirava quan es convocaren les eleccions generals, ja que considera que “ataca el Partit Popular a dos mesos” dels comicis. Català es va expressar en aquests termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus de les Corts.

Oltra respon a les crítiques de l’audiovisual valencià

Respecte de les crítiques de l’audiovisual valencià, ha apuntat que “el compromís del Govern valencià amb l’audiovisual valencià és demostrable, inqüestionable”, i ha posat com a exemple que “ja s’ha licitat la partida per a la posada en marxa de la nova RTVV dirigida a l’audiovisual valencià i en la producció hi ha una part important d’empreses de l’audiovisual valencià també”.

Comparteix

Icona de pantalla completa