Diari La Veu del País Valencià
Un dels deu ‘Curts 2016’ seleccionats per l’IVAC està en català
RedactaVeu / València

L’institut Valencià de Cultura, a través de la sotsdirecció de l’IVAC, ha seleccionat deu curtmetratges valencians per al catàleg en DVD del programa “Curts 2016”, amb el qual es pretén promocionar i donar a conèixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals estatals i internacionals, així com en la indústria audiovisual.

Després de visionar i valorar els 75 curtmetratges que s’han presentat a aquesta nova convocatòria de “Curts 2016”, el comitè de selecció ha decidit incloure en el catàleg en DVD els següents títols: Aburrimiento de Gabi Ochoa (Ficció), Apolo 81 d’Óscar Bernàcer (Ficció), Bottle Battle de María Pulido (Animació), Cabeza de Orquídea de Violeta Blasco (Documental), Dent de Lleó de Jorge Bellver (Animació), Graffitti de Lluís Quílez (Ficció), Lucrecia d’Eva Martín (Ficció), The Right Way d’Emilio Yebra (Animació), Tras los números de Christian Feijóo (Documental) i ISS d’Alberto Gutierrez (Documental).

>

Apolo81. Teaser de Nakamura Films.

La presentació pública del catàleg “Curts 2016” es realitzarà el dijous 30 de juny a la sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca amb la projecció dels curtmetratges seleccionats i l’assistència dels seus directors.

>

Cabeza de Orquídea (Trailer, VOS Eng) de UAB – Máster Documental Creativ.

Amb l’edició del DVD que acompanya el catàleg i l’accés on-line a través de la web de CulturArts IVAC, els directors i productors d’aquests nou curtmetratges valencians “tenen un instrument molt útil per a obrir noves fronteres i trobar nous públics per a les seues pel·lícules”.

>

GRAFFITI OFFICIAL TRAILER de lluis quilez en Vimeo.

El programa Curts va nàixer amb l’objectiu de “promoure a nivell nacional i internacional els curtmetratges valencians, però també ha volgut reivindicar el curt com a format que ocupa el seu propi espai, obert al futur i a les noves pantalles i formes de difusió de l’audiovisual que han aportat en els últims anys les noves tecnologies digitals”. El programa Curts també “proporciona un diagnòstic anual de la situació de l’audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos”. Tanmateix, si atenem als títols escollits, només Dent de lleó de Jorge Bellver compta amb VO en català. Encara que Graffiti de Lluís Quílez compta amb l’opció de subtítols en català.

Comparteix

Icona de pantalla completa