Diari La Veu del País Valencià
València acull el Festival de Literatura Internacional Breu
RedactaVeu / València

Des d’aquest divendres 13 fins al diumenge 15 tindrà lloc a València el primer festival dedicat a la brevetat en literatura “per mostrar la potència que pot tenir i que té, també, la brevetat”, ja siga en narrativa, teatre, articulisme o poesia.

En el certamen figuren més de trenta autors convidats, entre els quals destaquen Liudmila Petruixévskaia i el seu cabaret moscovita, el recital poètic de Dolors Miquel, la primera manifestació a Europa d’escriptors joves i la participació de destacats noms com Ferran Torrent, Martí Domínguez, Màrius Serra, Núria Cadenes, Guillem Frontera o Laura Borràs.

Es tracta d’un festival per donar visibilitat al fet d’escriure, als escriptors en català, als escriptors en qualsevol altra llengua els textos dels quals ens arriben també traduïts a la nostra.

I és que, segons ACPV, “es pot explicar el món dins d’un relat breu. I que siga divertit de fer. De llegir. De sentir. Un festival per a tothom: gent que escriu i gent que llegeix, gent jove, gent gran i de tota mena amb ganes de combinar pensament i esperit lúdic”.

L’assistència és gratuïta, però com que les places són limitades, els organitzadors demanen que els assistents s’inscriguen prèviament. El dinar de tapes literàries i el sopar literari cal reservar-los (10/15eur per persona).

Els actes es faran a La Nau, Ca Revolta, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i a la Societat Coral El Micalet.

El FLIB està organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i compta amb el patrocini de la Diputació de València i la Institució de les Lletres Catalanes; i amb la col·laboració de La Veu del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià, Ca Revolta, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Coral El Micalet, la Universitat d’Alacant i la Universitat de València.

Més informació en aquest enllaç i inscripcions en aquest altre. Podeu consultar el programa d’actes en aquest document.

Comparteix

Icona de pantalla completa