Diari La Veu del País Valencià
El centralisme de Ferraz diu ‘no, gràcies’ a Ximo Puig sobre l’Acord Valencià al Senat

Xavier Pérez / València.

L’envit llançat per Ximo Puig i amb el suport de la seua executiva d’explorar la posibilitat d’una entesa dels partits signants del Pacte del Botànic per aconseguir una llista única al Senat al País Valencià, ha sigut com un tir per a Pedro Sánchez i l’executiva federal del PSOE.

A Pablo Iglesias ni aigua. Aquesta és la consigna que ha ha llançat Pedro Sánchez als varons territorials, especialmente als d’Aragó i País Valencià. I és que ahir el candidat del PSOE va dir un “no, gràcies” a Pablo Iglesias sobre la posibilitat d’aconseguir acords en diferents territoris de l’estat.

Però després de la iniciativa de Ximo Puig al País Valencià, el dirigent socialista, Óscar López, va advertir en el programa ‘Hora 25’ de la cadena Ser que Ferraz no aprovarà cap acord amb Podemos per a compartir candidatura al Senat en les pròximes eleccions del 26 de juny.

D’aquesta forma, qualsevol pacte a què s’arribe en aquest sentit serà tombat per la Comissió Federal de Llistes, que es reunirà divendres que ve a Madrid per a emetre un dictamen sobre les candidatures del PSOE que després ratificarà dissabte el Comitè Federal.

Per açò, asseguren, no podrà prosperar cap acord com el que cerquen els socialistes valencians. “Les llistes socialistes al Senat són les llistes socialistes des del principi fins a la fi”, aseguren des de Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa