Diari La Veu del País Valencià
La pilota roda als carrers de Campanar, la partida… a 12 hores!

Pilotaveu / València.

Campanar és poble engolit per les avingudes, centres comercials i grans projectes urbanístics, si caminem pels carrers de l’antic campanar encara palpem la vida quotidiana d’un poble de l’Horta de València, i no es podem ni imaginar que estem immersos dins d’una gran metròpoli.

I ara bé… us preguntareu, però i les 12 hores de pilota?

Anem allà! Des de la colla de dimonis de campanar ens rondava la idea de fer unes dotze hores esportives, i volíem fer-ho amb una perspectiva de respecte amb el nostre ecosistema, és a dir, el nostre esport és la Pilota a mà, i cal refermar-lo, traure’l al carrer, i practicar-lo, ja siga a nivell d’aficionats o professional, en resum, normalitzar-lo.

I perquè galotxetes?, doncs la resposta és fàcil i simple: la pilota valenciana té més de deu modalitats de joc, en aquest cas les galotxetes són una modalitat molt divertida que no requereix d’una gran tècnica per passar-s’ho bé, així que si agafem estos dos ingredients junt amb el desconeixement que té la societat en general sobre la pilota valenciana, el resultat és evident, apostar per les galotxetes, que siga un torneig obert a totes i tots, i al mateix temps donar a conèixer una modalitat jugada al poble de Monòver i a tota la comarca del Vinalopó mitjà.

Per fer més comboi a la jornada i oferir diverses activitats, hem suplementat les #12Hpilota amb esmorzar i dinar a preus populars a la plaça de l’Església; una xerrada amb diverses persones vinculades al món de la pilota, on ens contaran com es fan les pilotes, anècdotes, situació actual de la pilota…, on podrem enriquir-nos una mica més.

Dimonis de Campanar fent difució de l’acte.

Per finalitzar la jornada i una vegada entregats els premis a les guanyadores de les #12Hpilota comptarem amb el grup VaDeBo que actuaran en acústic al cau dels dimonis i diablesses de Campanar per a totes les que s’animeu.

Per iniciar aquesta jornada, us esperem a la presentació de les #12Hpilota aquest divendres dia 13 de maig al cau [mossèn Rausell nº4] a partir de les 20.30h amb picaeta, sopar de pa i porta, adobat amb el millor ambient endimoniat de pilota valenciana.

Així que animem a totes i tots a participar d’aquesta jornada feta per gaudir als carrers del nostre poble.

Cartell del Campionat. Fotografia: Els Socarrats de Campanar

Els Socarrats de Campanar

Comparteix

Icona de pantalla completa