Diari La Veu del País Valencià
Osman es recupera a l’Hospital la Fe
ACN / València

El xiquet va ingressar dimecres a la 01:48 hores a l’hospital després d’arribar en una ambulància medicalitzada de Creu Roja des de l’aeroport de Barajas . Segons que han donat a conèixer en roda de premsa, la consellera valenciana de Sanitat Carmen Montón i la coordinadora de la unitat del nen internacional de La Fe, Gemma Ochando, el menut es troba estable i tranquil, després que al llarg de la jornada se li hagen fet les primeres valoracions. El xiquet ha arribat acompanyat de la seua família, els seus pares, i els seus germans de 8 i 9 anys d’edat. La família passarà les primeres setmanes al Centre d’Atenció al Refugiat de Mislata (l’Horta Oest) on rebrà atenció psicosocial i escolarització per als nens.

La doctora Ochando ha explicat que, un cop se li hagen realitzat les proves diagnòstiques, es coneguen els resultats i es prescriguen els millors tractaments que milloren la seua qualitat de vida enfront de la patologia crònica que presenta Osman (paràlisi cerebral), podrà ser donat d’ alta a l’hospital i continuar tractament fora de l’àmbit hospitalari, tret que es presente qualsevol altra patologia aguda durant el seu ingrés.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha agraït a totes les persones i institucions implicades en aquest trasllat “el seu treball, dedicació i esforç, ja que gràcies a elles, Osman ha arribat a València i serà tractat en el millor centre hospitalari, que compta amb una de les poques unitats d’atenció a nens migrants a l’Estat”.

“Que hi haja pogut arribar en tan poc de temps és un èxit fruit d’una magnífica coordinació entre totes les institucions implicades que, cada dia, treballen tant en el terreny com en la distància en l’atenció de totes les persones que viuen als camps de refugiats. La Comunitat està preparada per acollir 1.400 persones que busquen una vida millor i els esperem amb els braços oberts “, ha dit.

En aquest sentit, Ata Mohammad, pare d’Osman, ha tingut paraules de gratitud cap a tots els que els estan ajudant. “Ara entenc que hi ha persones en les quals es pot confiar i que fan bé les coses” ha agraït.

Segons que ha informat la Generalitat Valenciana, la família d’Osman va arribar al campament d’Idomeni (Grècia) després d’un llarg viatge, a peu o en cotxe, amb el seu fill en braços i sobrevivint a un naufragi, des de la seua regió d’origen, Kandahar a l’Afganistan.

Va ser en aquest camp de refugiats on cooperants i voluntaris de l’ONG Bombers en Acció van conèixer Osman i la seua família.

Joaquín José Ruiz, president de l’ONG, ha relatat en la roda de premsa com un dels seus voluntaris sanitaris va conèixer el cas d’Osman. “En veure les condicions en què vivien i que havien provocat un empitjorament en el seu estat de salut, millorem la tenda on vivien i construïm una cadira de rodes perquè es moguera més fàcilment. Tot i així, necessitava una atenció més especialitzada i mitjançant la recollida de signatures a la plataforma de Change.org, vam iniciar el procés perquè fóra traslladat”, ha explicat.

Bombers en Acció ha treballat amb el Comitè Espanyol d’Ajuda al Refugiat (CEAR) en la tramitació de la sol·licitud d’asil i participarà en el procés d’integració de la família.

Comparteix

Icona de pantalla completa