Diari La Veu del País Valencià
Acord ‘in extremis’ entre Compromís, Podem i EUPV al País Valencià per al 26J
RedactaVeu / València

Finalment, quant a penes restaven unes hores perquè finalitzara el termini, Compromís, Podem i EUPV han decidit que es presentaran en coalició al País Valencià per als comicis estatals del pròxim 26 de juny.

Les tres formacions han arribat a un acord ‘in extremis’ que està sent registrat davant del notari i que, posteriorment, es traslladarà a la Junta Electoral Central, a Madrid.

Així, els candidats d’Esquerra Unida del País Valencià ocuparan el 5é lloc de la llista per a la circumscripció de València, el 6é per a la llista d’Alacant i el 3r per a la de Castelló, segons han informat a aquest digital fonts de Podemos.

Cal recordar que, ahir, dijous, EUPV va abandonar la mesa negociadora en sentir-se “humiliada” després de la proposta plantejada de forma “tancada” per Compromís i Podem, que suposava el 6t lloc per a València i per a Alacant i el 3r per a Castelló. Esquerra Unida demanava el número 4 de la llista per a València per tenir “un lloc d’eixida”, el 4t per a Alacant i el 3r per a Castelló.

Així, el que no va poder ser en les anteriors eleccions del passat 20 de desembre, ara, per als pròxims comicis, ha quallat a última hora gràcies a l’acord aconseguit i una vegada superades les diferències pel que fa a l’ordre de la llista dels distints candidats de les tres formacions integrants de la coalició.

Comparteix

Icona de pantalla completa